Ο Φιγκερόα βρίσκεται σε άλλες πολιτείες. Ο Μπεργκ στα πιτς και ο Γιάννης Αναστασίου με τα «μωρά» του αναζητούν εκ των έσω τις λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο Καρέλης είναι ταλαντούχος, μαχητής και έχει στείλει δυο φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, όμως τουλάχιστον επί του παρόντος δεν μπορεί να αποτελέσει «άρμα μάχης» στην επίθεση του Παναθηναϊκού, όπως άλλωστε επίσης ο Κλωναρίδης που μετρά ένα γκολ περισσότερο. Επομένως ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που λόγω τιμωρίας δεν καθόταν χθες στον πάγκο της ομάδας του, δουλεύει με τους παίκτες του ώστε να έρχονται τα πολυπόθητα γκολ από τους μέσους.

Τα τελευταία αποτελέσματα, όπως και το χθεσινό με τη Skoda Ξάνθη στο γήπεδο της Λεωφόρου (2-1), επιβεβαιώνει το πλάνο του Αναστασίου. Από τα έξι τελευταία γκολ των Πράσινων στα ματς που δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας με θλάση Μπεργκ, τα πέντε έχουν σημειωθεί από τους παίκτες που καλύπτουν τις θέσεις των χαφ, ενώ συνολικά από τα 11 τελευταία (ακόμη και παρουσία του σουηδού στράικερ) τα 8 έχουν προέλθει από μέσους.

Χθες ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη φετινή ανατροπή στο πρωτάθλημα χάρη σε δυο υπέροχα γκολ του Αμπέιντ, στο 4-0 της Λιβαδειάς τα τρία γκολ σημείωσαν οι Λαγός (2), Δώνης (1), στην εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Ατρόμητο σκόραρε ο Μπεργκ και στο 4-0 επί της Καλλονής, δυο φορές ο Πράνιτς και μια ξανά ο Αμπέιντ έστειλαν τους παίκτες της ομάδας από τη Μυτιλήνη στη σέντρα.

Ο Αλγερινός ήταν χθες στη Λεωφόρο ο κορυφαίος παίκτης των νικητών, οι οποίοι αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαν την κυριαρχία του παιχνιδιού βρέθηκαν πίσω στο σκορ και το… φάντασμα της ήττας από τον Ατρόμητο εμφανίστηκε. Κόντρα στη ροή των πρώτων 12 λεπτών του αγώνα ο Τριάδης με καταπληκτικό χτύπημα – χάδι έδωσε στην μπάλα μια απίστευτη τροχιά οδηγώντας την από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟ στη δεξιά πλευρά των διχτύων της εστίας του αιφνιδιασμένου Κοτσόλη.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα με εξίσου σπάνιας ομορφιάς γκολ σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό. Σε μια φάση που θύμιζε ολίγον από το διάσημο «τίκι-τάκα» της Μπαρτσελόνα, οι Μέντες και Ντίνας έκοψαν όπως το μαχαίρι το βούτυρο την άμυνα της Ξάνθης και ο τελευταίος σέρβιρε στον Αμπέιντ, ο οποίος ερχόταν ως τρέιλερ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 20′.

Ο ίδιος παίκτης έκανε και το 2-1 εξαργυρώντας την πίεση του Παναθηναϊκού με την επιστροφή των ομάδων από την ανάπαυλα των ημιχρόνων. Στο 54′ με ισχυρό σουτ από τα 30 μέτρα νίκησε για δεύτερη φορά τον Τσέμα δίνοντας στον ΠΑΟ αυτό που άξιζε. Η Ξάνθη θα μπορούσε βέβαια να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν στο 79′ ο Κοτσόλης έκανε γκέλα χάνοντας την μπάλα από την αγκαλιά του και έδωσε την ευκαιρία στον Σολάρι να σκοράρει. Η επέμβασή του όμως διόρθωσε το σφάλμα του. Στο υπόλοιπο διάστημα ο ΠΑΟ δεν κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη, σε διπλή ευκαιρία με τους Κλωναρίδη, Αμπέιντ στο 80′ και δοκάρι του Ντίνα στο 89′, όμως την κράτησε κι αυτό είναι το σημαντικό για την ομάδα του Αναστασίου.