Τα «Σαγόνια του Ανφιλντ» όπως αποκαλούσαν τον περασμένο Αύγουστο τα ταμπλόιντ τον Λουίς Σουάρες για τη… συνήθειά του να δαγκώνει τους αντιπάλους του, συνεχίζουν να κατασπαράσσουν τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ουρουγουανός γιόρτασε την υπογραφή του νέου ηγεμονικού συμβολαίου του με τη Λίβερπουλ, που θα του αποφέρει από το επόμενο καλοκαίρι εβδομαδιαίες αποδοχές 240.000 ευρώ, σημειώνοντας δύο γκολ στο 3-1 επί της Κάρντιφ.

Ο Σουάρες είναι αυτήν τη στιγμή η μεγαλύτερη ατραξιόν της Πρέμιερ Λιγκ και ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Ευρώπης.

Εχοντας αγωνιστεί στα 12 από τα 17 παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε για τη δαγκωματιά στο χέρι του αμυντικού της Τσέλσι Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, ο Σουάρες έχει πετύχει 19 γκολ, που είναι περισσότερα απ’ όσα έχουν σημειώσει 11 από τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ!

Φυσικά είναι η βασική αιτία που η Λίβερπουλ βρίσκεται, έστω και προσωρινά, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, κάνοντας τους πολυάριθμους οπαδούς της να ονειρεύονται την κατάκτηση του πρώτου τίτλου μετά το 1990.

Τη χαρά των οπαδών των Κόκκινων για τις συνεχείς νίκες μετρίασαν τα δημοσιεύματα της Κυριακής που αναφέρουν πως στο νέο συμβόλαιο του Σουάρες υπάρχει ρήτρα που προβλέπει πως ο παίκτης μπορεί να φύγει το καλοκαίρι αν η Λίβερπουλ δεν εξασφαλίσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ ή αν δεχτεί πρόταση από την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το μεγάλο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί απόψε στο Εμιρεϊτς ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Τσέλσι και από την έκβασή του θα υπάρξουν ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε εννέα αναμετρήσεις με τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο Αρσέν Βενγκέρ μετρά τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες!

Στα άλλα παιχνίδια: Στόουκ-Αστον Βίλα 2-1, Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 0-3, Γουέστ Μπρομ-Χαλ 1-1, Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-4, Σάντερλαντ-Νόριτς 0-0, Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ 3-1, Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-3, Σουόνσι-Εβερτον 1-2.

Η βαθμολογία: Λίβερπουλ 36, Μάντσεστερ Σ. και Αρσεναλ (με ένα ματς λιγότερο) 35, Εβερτον 34.