Ως Δόκτωρ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ αποχαιρετά η Μπαρτσελόνα το 2013 που τη βρίσκει στην κορυφή της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβισιόν, ισόβαθμη με την Ατλέτικο Μαδρίτης δύο αγωνιστικές πριν λύσουν τις διαφορές τους στο Βιθέντε Καλντερόν (11 Ιανουαρίου).

Υστερα από προσωπικό σόου του Πέδρο που κλήθηκε να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Νεϊμάρ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 5-2 τη Χετάφε η οποία ωστόσο κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 στο 14′ με γκολ των Εσκουδέρο και Λισάντρο Λόπες.

Ο Πέδρο πέτυχε χατ τρικ σε διάστημα οκτώ λεπτών (34′-42′), ενώ ήταν αυτός που δημιούργησε τις φάσεις για να πετύχει ακόμα δύο τέρματα ο Φάμπρεγας (έδωσε ασίστ και κέρδισε πέναλτι).

Η αποτελεσματικότητα του Πέδρο μπροστά στην αντίπαλη εστία αποδεικνύεται από τη στατιστική του: δέκα γκολ με 13 σουτ στο πρωτάθλημα!

Πάντα σεμνός, ο 26χρονος επιθετικός εξέφρασε τη χαρά του για την απόδοσή του και την ικανοποίησή του για τις ευκαιρίες που του δίνει ο Τάτα Μαρτίνο τις οποίες προσπαθεί να εκμεταλλευτεί.

«Επαιξε καταπληκτικό παιχνίδι. Το μυστικό του είναι πως ποτέ δεν τα παρατά. Γι’ αυτό κάθε προπονητής στο τέλος τον αγαπά», είπε για τον ποδοσφαιριστή από τα Κανάρια Νησιά ο Μαρτίνο.

Το κεφάλαιο «Λιονέλ Μέσι» στο μεταξύ απασχολεί ιδιαίτερα την Μπαρτσελόνα μετά τον πόλεμο των δηλώσεων στον οποίον ενεπλάκη ο Αργεντινός με τον αντιπρόεδρο Ζαβιέρ Φάους, όταν ο τελευταίος δήλωσε πως η ομάδα δεν έχει σκοπό να του ανανεώσει σύντομα το συμβόλαιο.

Ο Μέσι του απάντησε πως είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο και βλέπει την Μπαρτσελόνα σαν επιχείρηση, κάτι που δεν είναι, ενώ του υπενθύμισε πως ουδέποτε ζήτησε να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Για να καταλαγιάσει η σκόνη, ο πατέρας του Λέο, Χόρχε δήλωσε στην εφημερίδα «Ολε» πως ο διάσημος γιος του δεν σκοπεύει να φύγει από την Μπάρτσα γιατί έχει μεγαλώσει σ’ αυτόν τον σύλλογο και τον αγαπά περισσότερο απ’ όσο πολλοί φαντάζονται.

Από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Αργεντινού στα γήπεδα. Οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα αρχίσει προπονήσεις για τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης.

Ο Ντιέγκο Κόστα και η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν. Ο Βραζιλιανοϊσπανός πέτυχε ακόμα δύο γκολ (έφτασε τα 19) οδηγώντας τους Ροχιμπλάνκος σε νίκη με 3-2 επί της Λεβάντε.

Με αγχωτική νίκη με 3-2 εις βάρος της Βαλένθια αποχαιρετά το 2013 και η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μερένχες εξασφάλισαν το τρίποντο στο 82′ με γκολ του Χέσε, τον οποίον έριξε στο ματς ο Αντσελότι εννιά λεπτά νωρίτερα, ενώ το γκολ του Ρονάλντο (δεύτερο της Ρεάλ) σημειώθηκε από θέση οφσάιντ.

Η ανακοίνωση πως ο δισεκατομμυριούχος από τη Σιγκαπούρη Πίτερ Λιμ θα ενισχύσει οικονομικά την παραπαίουσα Βαλένθια, που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, έκανε την ήττα να ξεχαστεί γρήγορα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια: Ελτσε-Μάλαγα 0-1, Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη 1-2, Μπέτις-Αλμερία 0-1, Ατλέτικο-Λεβάντε 3-2, Γρανάδα-Σοσιεδάδ 1-3, Εσπανιόλ-Βαγιαδολίδ 4-2, Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ 2-1, Θέλτα-Οσασούνα 1-1.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο 46, Ρεάλ 38.