Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο πορτογάλος μέσος Πελέ. Σύμφωνα με ανθρώπους του Εργοτέλη στα ταμεία της ΠΑΕ θα μπει το ποσόν των 400.000 ευρώ και ο 26χρονος ποδοσφαιριστής θα μετακινηθεί στον Ολυμπιακό τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Οπως διέρρευσε ο Πελέ βρέθηκε στην Αθήνα υποβλήθηκε σε πετυχημένες ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ανακοινωθεί η μεταγραφή του στους Ερυθρόλευκους.

Ο Πορτογάλος μέσος γεννήθηκε στο Οπόρτο στις 14 Σεπτεμβρίου 1987 και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε στα τμήματα υποδομής της Μποαβίστα. Αφού πέρασε στη Σαλγκέιρος (Κ-19) μετακόμισε στη Μπενφίκα το 2005. Παραχωρήθηκε δανεικός στη Βιτόρια Γκιμαράες. Σε ηλικία 20 ετών, ο Πελέ φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο. Οι Νερατζούρι δαπάνησαν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του . Τη σεζόν 2007-08, αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια έχοντας συμπαίκτες τους Λουίς Φίγκο, Πατρίκ Βιεϊρά, Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Ηταν η χρονιά της Ίντερ η οποία κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος και το Σούπερ Καπ. Ο δρόμος του δανεισμού συνεχίστηκε για τον Πελέ: Πόρτσμουθ και Βαγιαλοδίδ (Ιούλιος του 2009). Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν Εσκισεχιρσπορ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε παίκτης του Εργοτέλη.

Ο Μίτσελ

Στα ύψη ανέβασε τον Κώστα Μήτρογλου ο Μίτσελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Marca. Tόνισε μεταξύ άλλων: « Ένας τέτοιος παίκτης με τέτοια γκάμα σκοραρίσματος και τέτοια συχνότητα μπορεί να κοστίζει 30, 40 ή και 50 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση αυτή τα χρήματα για τον Μήτρογλου θα είναι λιγότερα, όμως θα τον θέλουν ομάδες πρώτης γραμμής που έχουν ανάγκη από σπουδαίους φορ. Πριν ήταν ένας φορ που έβαζε γκολ. Τώρα είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός ο οποίος κάνει τα πάντα. Μπαίνει στο γήπεδο, ανοίγει χώρους, ξέρει να αποφεύγει τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του , πασάρει και σκοράρει. Έχει εξαιρετική ποιότητα. Είναι σπάνιο να βλέπεις να παίκτη να παίζει τόσο καλά. Θα τον έχουμε στον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι».

Για τον Ρομπέρτο, ο ισπανός τεχνικός είπε:« Έχω μιλήσει μαζί του και του έχω πει τι θα πρέπει να βελτιώσει. Έχει όλα τα προσόντα για να παίξει στην Ισπανία να ενθουσιάσει και άλλο την Ευρώπη. Δεν ξέρω πως μπορεί να είναι τα πράγματα εάν γυρίσει στην Ατλέτικο. Η απόφαση είναι δική του».

Σε ερώτηση ποια θέση θα είχε ο Ολυμπιακός αν αγωνιζόταν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ο Μίτσελ είπε ότι θα βρισκόταν μεταξύ 4ης και 7ης θέσης και θα διεκδικούσε την έξοδο του στο Γιουρόπα Λιγκ.

***Aδεια 9 ημερών έδωσε ο Μίτσελ στους παίκτες του Ολυμπιακού . Αφού έκανε τις σχετικές συστάσεις για το τι θα πρέπει προσέξουν στις διακοπές των Χριστουγέννων τους όρισε το επόμενο ραντεβού στις 30 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να αρχίσει η προετοιμασία τους ενόψει του ματς με την Καλλονή στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ( 4 Ιανουαρίου) στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του β΄ γύρου στο πρωτάθλημα.