Τη Δευτέρα συνεχίζεται η μαραθώνια απολογία του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για παράνομες αμοιβές σε προμήθειες του υπουργείου Άμυνας. Ο 71χρονος, προφυλακισμένος για την υπόθεση των υποβρυχίων, φέρεται να έχει προχωρήσει σε αποκαλύψεις για ονόματα και διαδρομές, σε λογαριασμούς και σακβουαγιάζ, στο Πεντάγωνο.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος και εξέφρασε την πρόθεση να επιστρέψει τα χρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με λάδωναν για να εξασφαλίσουν τη σιωπή μου, για να μην φέρνω αντιρρήσεις, για να υπογράφω χωρίς ερωτήσεις». Οι πληρωμές δεν γινόταν, μόνο μέσω λογαριασμών, αλλά και σε μετρητά, «σε σακβουαγιάζ» όπως χαρακτηριστικά περιγράφει μία περίπτωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κάντας άφησε αιχμές για τους ανωτέρους του και ξεδίπλωσε όλο το σύστημα πληρωμής εκατομμυρίων ευρώ για μίζες σε δέκα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Αμυνας την περίοδο 1997-2002. Από αυτά τα εννέα ήταν γνωστά στους εισαγγελείς και ανακριτές, με αποτέλεσμα να αρχίσουν σύντομα νέες δικαστικές έρευνες για προμήθειες, ενώ αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από