Στο πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA, το Obamacare και την οικονομία επικεντρώνεται η ετήσια -εφ' όλης της ύλης- συνέντευξη του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα πώς θα χειριστεί το θέμα των παρακολουθήσεων της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών και δήλωσε ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις τον Ιανουάριο.

Υπερασπίστηκε το πρόγραμμα, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται τις πληροφορίες που συλλέγει η NSA.

«Δεν μπορούμε να παγώσουμε το πρόγραμμα» είπε, αλλά τόνισε ότι η συγκέντρωση των πληροφοριών μπορεί να γίνεται στη βάση περισσότερων ελέγχων και διατήρησης ισορροπιών.

Παράλληλα, είπε ότι κάποια από τα τηλεφωνικά στοιχεία που διατηρούν κυβερνητικές υπηρεσίες, θα μπορούσαν να φυλάσσονται από ιδιωτικές εταιρείες.

Μιλώντας για την οικονομία, ο Ομπάμα είπε ότι το 2014 θα μπορούσε να είναι «σημαντική χρονιά» για τις ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού.

Αναφέρθηκε και στο Obamacare, λέγοντας ότι περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Αμερικανοί αγόρασαν πακέτα ασφάλισης στο Διαδίκτυο τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου. Ο αριθμός αυτός ανεβάζει τους εγγεγραμμένους σε ένα εκατομμύριο χρήστες.

Για το ξεκίνημα του προγράμματος και τα προβλήματα με την ιστοσελίδα, ο Ομπάμα παραδέχθηκε την ευθύνη του: «Εφόσον εγώ είμαι επικεφαλής, μπορώ να πω ότι τα κάναμε μαντάρα».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι το 2013 ήταν η χειρότερη χρονιά του ως πρόεδρος, ο Ομπάμα γέλασε και είπε: «Να σας πω, εγώ δεν το βλέπω έτσι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από