Τη συνεργασία των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης συμφώνησαν οι υπουργοί Όλγα Κεφαλογιάννη και Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στα γραφεία του ΕΟΤ, ώστε μέσα από κοινές δράσεις να ωφεληθούν ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας της χώρας και η εθνική οικονομία.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο γγ Τουρισμού Αν. Λιάσκος, ο γγ του ΕΟΤ Παν. Λειβαδάς και στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συζητήθηκαν οι άξονες συνεργασίας ώστε στο επόμενο διάστημα να αναληφθούν επί μέρους πρωτοβουλίες και να δρομολογηθούν μέτρα.

Επισημάνθηκε ότι στο πλαίσιο της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ τα δύο υπουργεία θα δώσουν έμφαση στη συνεργασία τους μέσα στο 2014 για να προωθήσουν λύσεις σε θέματα που θα τονώσουν τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη.

Τα ελληνικά προϊόντα και ο τρόπος προώθησής τους, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, αποτελούν σημαντικό πεδίο όπου τα δύο υπουργεία μπορούν να συμπράξουν δημιουργικά.

Στόχος είναι η στρατηγική επιλογή μετάβασης από μια γεωργία χαμηλού κόστους σε μια γεωργία ποιότητας και να αναδειχθεί μέσα από τον τουριστικό κλάδο, μέσω της προώθησης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

Έτσι, θα ενισχυθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν προσελκύοντας περισσότερους και διαφορετικούς επισκέπτες. Μακροπρόθεσμα η σύμπραξη των δύο υπουργείων, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνδράμει στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής, την ποιοτική αναβάθμισή της και την μονιμότερη αξιοποίησή της από τον τουριστικό κλάδο.

Επισημάνθηκε ότι, η περαιτέρω ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας μπορεί να δώσει υπεραξία στην αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό.

Η ποικιλία των τοπικών προϊόντων σε συνδυασμό με τις διαφορετικές γαστρονομικές δημιουργίες σε κάθε τόπο, μπορεί με την κατάλληλη προώθηση να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν, να παροτρύνει τις τοπικές κοινωνίες να αναπτύξουν δράσεις, και να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα, την παραγωγή και την οικονομία της περιοχής.

Ο αγροτουρισμός αναδείχθηκε επίσης ως ένας από τους τομείς που τα δύο υπουργεία μπορούν να συνεργαστούν. Η συνεργασία μπορεί να περιλαμβάνει την προβολή και τον εμπλουτισμό του αγροτουριστικού προϊόντος, με περαιτέρω αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που παρέχει η Ελλάδα στους επισκέπτες της.

Όπως διαπιστώθηκε ομόφωνα, κατά τη σύσκεψη, οι αγροτουριστικές μονάδες αποτελούν απόδειξη σε μικρή κλίμακα των όσων μπορεί να προσφέρει σε όλους τους τομείς της οικονομίας η σύνδεση του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα με τον τουρισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από