Βαριά πέφτει πάνω από τη Νέα Δημοκρατία η σκιά της υπόθεσης του Μιχάλη Λιάπη που διαγράφηκε από τα μητρώα του κόμματος, μετά τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν προ ημερών, όταν συνελήφθη από την τροχαία με πλαστές πινακίδες και για σειρά άλλων σοβαρών παραβάσεων του ΚΟΚ.

Στη ΝΔ είναι έξαλλοι με τον πρώην υπουργό, ο οποίος δεν δείχνει να έχει συναίσθηση της ζημιάς που έχει κάνει στο κόμμα.

Η επιλογή του να μην παραστεί στην χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσής, αλλά να προτιμήσει τη μαγευτική Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, ήταν μια πρόκληση που εξόργισε όλους στη ΝΔ, από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μέχρι το τελευταίο μέλος

Η οργή περισσεύει για τον άλλοτε «πρίγκιπα» της κεντροδεξιάς που έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από σχεδόν όλους τους προέδρους της ΝΔ και πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα επιθετικοί και επικριτικοί για τον πρώην υπουργό.

Έξαλλος δεν μπορούσε να μην είναι και ο πρώην πρωθυπουργός και εξάδελφος του κ. Λιάπη, ο κ. Κ. Καραμανλής που ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το συμβάν. Η δυσφορία του ήταν έντονη και δεν σκέφθηκε ούτε μια στιγμή να τον υπερασπιστεί, αλλά συμφώνησε αμέσως με τον κ. Σαμαρά που του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει πως θα τον διαγράψει.

Η διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη βέβαια καθυστέρησε 48 ώρες να ανακοινωθεί, αν και είχε αποδοκιμαστεί ο πρώην υπουργός από κεντρικά στελέχη της ΝΔ – ιδιαίτερα επικριτική ήταν η δήλωση του γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρ. Παπαμιμίκου – από την πρώτη στιγμή για την συμπεριφορά του.

Η ανακοίνωση της διαγραφής γνωστοποιήθηκε περίπου στις 11:45 το πρωί της Πέμπτης και στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου αναφερόταν πως η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι μέχρι και το πρωί της Πέμπτης δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση, καθώς υπήρχε από κεντρικά στελέχη της ΝΔ η άποψη ότι αρκεί η δημόσια αποδοκιμασία του Μιχάλη Λιάπη, καθώς ο ίδιος είχε τεθεί εκτός ενεργού πολιτικής ήδη από το 2009.

Μάλιστα, η πρώτη αντίδραση ακόμα και συνεργατών του Αντ. Σαμαρά, με βάσει τα όσα έλεγαν οι ίδιοι σε δημοσιογράφους, ήταν πως «ο Λιάπης είναι εκτός πολιτικής και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια δεν έχει ενεργή συμμετοχή στη ΝΔ, τα υπόλοιπα ας τα βρει με τη δικαιοσύνη».

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, πρώην γραμματέα του κόμματος, στον ΒΗΜΑ FM 99,5 την Τετάρτη ότι παρά το κακό παράδειγμα που έδωσε ο Μιχ. Λιάπης «η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο» στην υπόθεση.

Την ίδια πάντως στιγμή που η ΝΔ διέγραφε τελικά τον Μιχ. Λιάπη το πρωί της Πέμπτης, αυτός αγνοώντας και το δικαστήριο έφευγε για χριστουγεννιάτικες διακοπές για τη Μαλαισία!

Εκπληκτοι πολλοί τον είδαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το απόγευμα της Τετάρτης, να επιβιβάζεται σε αεροσκάφος της Qatar Airways (πτήση QR 204) με προορισμό την Μαλαισία και ενδιάμεσο σταθμό την Ντόχα του Κατάρ.

Η αντίδραση αρκετών ήταν έντονη, αλλά ο ίδιος προτίμησε να προχωρήσει σκυφτός και να καθίσει, χωρίς να συνομιλήσει με κανέναν στην… οικονομική θέση του, μέχρι να περάσουν οι ώρες και να καταλύσει στο…πεντάστερο ξενοδοχείο του!