Για να συνειδητοποιήσει κανείς το γιατί ο ουρουγουανός φορ της Λίβερπουλ Λουίς Σουάρες θεωρείται ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου και παράλληλα ο πιο ποθητός μεταγραφικός στόχος των πλουσιότερων ομάδων στον πλανήτη (υπό την αίρεση ότι οι Μέσι και Ρονάλντο δεν παραχωρούνται), δύο στατιστικά στοιχεία είναι αρκετά.

Ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφού για αρκετούς μήνες είχε τεθεί εκτός Λίβερπουλ λόγω διαφωνιών με τον σύλλογο και έντασης με τους οπαδούς του, έχει σκοράρει 17 γκολ στα μόλις 11 ματς που έχει αγωνιστεί στην εφετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Περισσότερα μάλιστα από όσα στον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων έχουν πετύχει 14 κλαμπ της μεγάλης κατηγορίας στην Αγγλία καθώς πιο πολλά από εκείνον έχουν σκοράρει μόνο (και κατά σειρά) η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι, η Αρσεναλ, η Εβερτον και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Τα κατορθώματά του κάθε άλλο παρά έχουν ξαφνιάσει τους ανθρώπους της Λίβερπουλ οι οποίοι επί της ουσίας δικαιώνονται για την επιμονή τους να τον διατηρήσουν στο έμψυχο δυναμικό των Κόκκινων και να μην ενδώσουν στην πρόταση των 40 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει για την αγορά του το περασμένο καλοκαίρι η λονδρέζικη Αρσεναλ. Πλέον ο Σουάρες (το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει το καλοκαίρι του 2018) νιώθει πάλι καλά στο Λίβερπουλ και θα ακούσει με ενδιαφέρον την πρόταση που θα του κατατεθεί για να μην παρουσιάσει τάσεις φυγής.

Η διοίκηση της ομάδας προτίθεται να ανεβάσει τις εβδομαδιαίες αποδοχές του στις 238.000 ευρώ ενώ δεν πρόκειται να δεχθεί λιγότερα από 72 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει σε άλλη ομάδα.