Κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά των κινήσεων πόλωσης τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι η σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής «δεν συμβάλλει στο σημερινό πρόβλημα», συμπληρώνοντας ότι «οι ευθύνες αποδόθηκαν και αποδίδονται από τη Δικαιοσύνη με σειρά καταδικαστικών αποφάσεων».

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ήδη γίνεται επεξεργασία για το σύνολο των καταλογισμών κατά των Ναυπηγείων για έναρξη της δικαστικής διεκδίκησης των απαιτήσεων του Δημοσίου, ενώ αναφέρθηκε και στην επεξεργασία του σχεδίου παραλαβής των υποβρυχίων αφού υπολογιστεί η οικονομική ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από τις καθυστερήσεις. Μάλιστα ο υπουργός Αμυνας απέδωσε το «τεράστιο», όπως είπε, πρόβλημα στην εκτέλεση της συμφωνίας για τα Ναυπηγεία, στην «αντισυμβατική συμπεριφορά του ιδιώτη επενδυτή που τότε κάποιοι τον δέχθηκαν καλοπροαίρετα».

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση για το πρόβλημα και γι’ αυτό επιδιώκει άμεση λύση και με προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο επιθυμούν όλοι, καθώς αποκλειστικός γνώμονας είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

«ΑΣΦΑΙΡΗ». «Πολιτικά ρηχή» και «άσφαιρη» χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το κόμμα της θα την υπερψηφίσει. «Η πολιτική στόχευση του ΚΚΕ δεν είναι ίδια με του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να πλήξει πολιτικά την κυβέρνηση. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει να ανατραπεί όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και ριζικά η συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική της», τόνισε η κυρία Παπαρήγα, που υπεραμύνθηκε της θετικής ψήφου του ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι υπάρχει υπαρκτό και διαχρονικό πρόβλημα στις συμφωνίες για τα Ναυπηγεία και τα υποβρύχια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι «όσοι έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα πρέπει να πληρώσουν» και ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να συγκαλυφθεί τίποτε, δεν επιτρέπεται να ψηφίσει κανείς τη συγκάλυψη».

Θετικό στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής εμφανίστηκε και το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, με τον εισηγητή του Ηλία Παναγιώταρο να καταγγέλλει πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και, όπως είπε, «φορούν τον μανδύα του υπουργού».

Στον αντίποδα, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε η ΔΗΜΑΡ, με τη βουλευτή Μαρία Γιαννακάκη να επισημαίναι ότι «δεν ωφελεί τη δημοκρατία η ποινικοποίηση της πολιτικής, καθώς οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονται από τον λαό».