Σήμερα, Τρίτη, αρχίζει ο διάλογος του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδημε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για την αναμόρφωση του Οργανισμού και εν γένει του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η ακριβής ώρα συνάντησης με τους γιατρούς θα οριστεί το πρωί της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση θα γίνει παρ’ ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργία ως και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου. Τη σχετική εντολή έδωσε ο τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τις δύο πλευρές να βρουν λύση.

Σημεία τριβής τους, οι απολύσεις γιατρών που είχε εξαγγείλει πριν από περίπου έναν μήνα ο κ. Γεωργιάδης (τις τελευταίες ημέρες υπαναχώρησε), η μορφή του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η μετάβαση σε αυτό χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Σήμερα, Τρίτη, στις 10:30, διεξάγεται η γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ της Αττικής, ενώ την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των κατά τόπους συλλόγων γιατρών του Οργανισμού προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.