Σήμερα, Τρίτη, αρχίζει ο διάλογος του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για την αναμόρφωση του Οργανισμού και εν γένει του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η ακριβής ώρα συνάντησης με τους γιατρούς θα οριστεί το πρωί της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση θα γίνει παρ' ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργία ως και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου. Τη σχετική εντολή έδωσε ο τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τις δύο πλευρές να βρουν λύση.

Σημεία τριβής τους, οι απολύσεις γιατρών που είχε εξαγγείλει πριν από περίπου έναν μήνα ο κ. Γεωργιάδης (τις τελευταίες ημέρες υπαναχώρησε), η μορφή του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η μετάβαση σε αυτό χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Σήμερα, Τρίτη, στις 10:30, διεξάγεται η γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ της Αττικής, ενώ την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των κατά τόπους συλλόγων γιατρών του Οργανισμού προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από