«Εχει φάει τη θάλασσα με το κουτάλι» και συνεχίζει να διευρύνει το δικό του μεγάλο ρεκόρ.
Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, κατέκτησε το 18ο συνεχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας της καριέρας του, παίρνοντας την πρώτη θέση μαζί με τον Αντώνη Τσότρα (δεύτερος συνεχόμενος τίτλος γι’ αυτόν), στο πρωτάθλημα με σκάφη κατηγορίας «Star» που φιλοξενήθηκε στο Μικρολίμανο το Σαββατοκύριακο.
Ο ολυμπιονίκης μας έχει βάλει πλέον ως στόχο να ξεπεράσει τα 20 σερί πρωταθλήματα. Από τα 18 συνεχόμενα που έχει πάρει τα 5 είναι στα Star και τα 13 στα Finn όπου και είχε γράψει ιστορία.

«Αν το σκεφτείς είναι μια ζωή ολόκληρη.Είναι πολλά τα χρόνια και τα πρωταθλήματα. Νοιώθω υπερήφανος που είμαι αθλητής του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια αφού σε αυτό το σύλλογο ξεκίνησα ως αθλητής από μικρή ηλικία και έμαθα τι θα πει Fair Play. Για μένα το ήθος παίζει μεγάλο ρόλο και οι αθλητές του Ολυμπιακού μαθαίνουν πάνω απ’ όλα να παλεύουν και ν’ αγωνίζονται τίμια», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, μετά τη νέα επιτυχία του, ενώ δεν έκρυψε και το κρυφό του όνειρο: «Δεν κρύβω πως θέλω να φτάσω έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Θα είναι μεγάλη υπόθεση» τόνισε χαρακτηριστικά