Επίθεση κατά του τούρκου υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έστρεψε τα πυρά του και κατά του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος «δεν απάντησε με σαφήνεια τι στόχους εξυπηρέτησε η επίσκεψη Νταβούτογλου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπεύθυνης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ρένας Δούρου (φωτογραφία), η κυβέρνηση εγκαλείται για «εξωτερική πολιτική δημοσίων σχέσεων και όχι ουσίας» αλλά και για έλλειψη ενημέρωσης. Επίσης σημειώνεται πως «η επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα είναι ανισοβαρής, καθώς είναι ολοφάνερο ότι εξυπηρετεί μονομερώς την ατζέντα της μίας πλευράς, εκείνης της Τουρκίας».
«Πίσω από τις περίτεχνες διπλωματικές εκφράσεις, ποια αιτήματα προώθησε η επίσκεψη Νταβούτογλου ο οποίος μεταβαίνει στα Κατεχόμενα της Κύπρου;», επισημαίνει η κ. Δούρου. «Η κυβέρνηση, χωρίς περιστροφές, οφείλει να ενημερώσει αν και σε ποιο βαθμό έχει αποδεχθεί την τετραμερή διάσκεψη, μέσω των χιαστί συνομιλιών, για το Κυπριακό - τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο παράνομη και προκλητική αποστολή τουρκικού ερευνητικού σκάφους εντός της ΑΟΖ που είναι υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από