Υποψηφιότητα για τον τίτλο του πιο βρώμικου αθλητή στν ιστορία του αθλητισμού θέτει ο Λανς Αρμστρονγκ. Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις ο Αμερικανός δεν έκανε μόνο χρήση αναβολικών για να κερδίζει στους αγώνες της ποδηλασίας αλλά δωροδοκούσε και τους αντιπάλους του!

Ο Ιταλός παλαίμαχος ποδηλάτης Ρομπέρτο Γκατζόλι αποκάλυψε στην εφημερίδα Corriere della Sera πως ο Λανς Αρμστρονγκ τον δωροδόκησε με 100.000 δολάρια το 1993 για να τον αφήσει να νικήσει στον Αγώνα του Ενός Εκατομμυρίου Δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ηταν ένας νεαρός αμερικανός συναθλητής. Μου προσέφερε μία πανετόνε (παραδοσιακό ιταλικό χριστουγεννιάτικο κέικ) ως δώρο και μου ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα. Στο κουτί υπήρχαν 100.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα μικρής αξίας. Εκείνος ο συναθλητής ήταν ο Λανς Αρμστρονγκ», υποστηρίζει στην ιταλική εφημερίδα ο 51 ετών σήμερα Γκατζόλι.
«Ο Λανς μου είπε πως η ομάδα μου, η Coors Light, είχε συμφωνήσει σ’ αυτό. Αντιλήφθηκα πως όλα είχαν αποφασιστεί», πρόσθεσε ο Ιταλός.

Δύο γύρους πριν το τέλος του επίμαχου αγώνα ο Γκατζόλι είχε ξεφύγει μαζί με τον Αρμστρονγκ και κάποιους άλλους ποδηλάτες από το υπόλοιπο γκρουπ. «Όταν ο Λανς έκανε νόημα μείωσα ταχύτητα σαν να μην τον έβλεπα πως ξέφευγε και τελικά νίκησε».

Η εφημερίδα σημειώνει πως κι άλλοι ποδηλάτες δεν ήταν ανταγωνιστικοί απέναντι στον Αρμστρονγκ γιατί είχαν εξαγοραστεί.

Σε μία περίπτωση ο επίσης Ιταλός ποδηλάτης Αντζελο Καντσονιέρι είχε συμφωνήσει με τον Αρμστρονγκ να του δώσει ο Αμερικανός 50.000 στον Γύρο της Λομβαρδίας. Ο Καντσονιέρι πίστευε πως θα ήταν σε δολάρια αλλά ο Αρμστρονγκ εννοούσε ιταλικές λιρέτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από