Η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν προκάλεσε σε κανέναν από τα εκατομμύρια θεατών χασμουρητά βαριεστημάρας. Αντιθέτως τα στόματα έμειναν ανοικτά στη θέα της εντυπωσιακά όμορφης 36χρονης Βραζιλιάνας που ανέλαβε ρόλο συμπαρουσιάστριας και αναδείχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο.

Δεν ήταν ο Πελέ ο σταρ της κλήρωσης. Ούτε ο Καφού, ο Ζιντάν ή ο Καναβάρο. Ηταν το μοντέλο – παρουσιάστρια – ηθοποιός Φερνάντα Λίμα που έκρυψε την… μπάλα από τους σουπερστάρ του ποδοσφαίρου και την κράτησε ώς το τέλος στα υπέροχα πόδια της, που με άνεση κυκλοφορούσαν στη σκηνή πάνω στα δωδεκάποντα χρυσά πέδιλα Christian Louboutin.

Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση στις οθόνες των 250 εκατ. τηλεθεατών από 193 χώρες η κουραστική διαδικασία της κλήρωσης απέκτησε ενδιαφέρον. Τεράστιο!

Το «μπρονζέ», και ουχί χρυσό, φόρεμά της, από τα πιο διάσημα του οίκου Herve Leger, αναδείκνυε τις τέλειες αναλογίες της. Ηταν εφαρμοστό αλλά το ελαφρύ ύφασμά του δεν «έπνιγε» το σώμα της, το περιέγραφε με τον πιο έντονο τρόπο. Το ντεκολτέ αποκαλυπτικό και τόνιζε το σεξαπίλ της. Η πλούσια καστανόξανθη κόμη της με τη σκούρα ρίζα ακολουθούσε όσα ορίζει η τελευταία λέξη του hair-styling. Τα εντυπωσιακά σκουλαρίκια Jack Vartanian και το δακτυλίδι Ana Vartanian με την τεράστια πέτρα στόλιζαν την εικόνα της. Tα πυκνά φρύδια της τόνιζαν τη φυσική ομορφιά της.

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που η Λίμα, χωρίς τις περγαμηνές και τη φήμη των συμπατριωτισσών της Ζιζέλ και Αντριάνα Λίμα (με την οποία δεν έχει καμία σχέση πέρα από τη συνωνυμία), γνώρισε αποθέωση ανάλογη της ομάδας που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρώην σύντροφος του Βραζιλιάνου Ρονάλντο και σύζυγος του συμπαρουσιαστή της στην κλήρωση Ροντρίγκο Χίλμπερτ δεν είναι πρόστυχα σέξι, αλλά είναι ένα γλυκά σέξι θηλυκό.

Η διαφορά μάλλον γίνεται αντιληπτή με μια σύγκριση με την επίσης πανέμορφη Κάθριν Ζέτα -Τζόουνς, που είχε παρουσιαστεί με το ίδιο φόρεμα στο «Late Show» του David Letterman. Παράλληλα όμως η γήινη καλλονή από τη Βραζιλία σε όλη τη διάρκεια της κλήρωσης έκανε μορφασμούς με τα χείλη που εξιτάριζαν το κοινό.

Απόσταγμα προφανώς της εμπειρίας της ως παρουσιάστριας του τηλεοπτικού σόου «Amor & Sex», που κλείνει εφέτος τον κύκλο του γιατί θεωρείται ότι εξάντλησε τη θεματολογία του. Στην πρεμιέρα της τρέχουσας σεζόν μάλιστα η κυρία Λίμα ζήτησε από το μέλος της εκπομπής, ηθοποιό-μοντέλο Οταβιάνο Κόστα να κάνει στριπτίζ και η εκπομπή κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης με 24% τηλεμερίδιο, ξεπερνώντας ακόμη και εκείνη που είχε ζητήσει από τους άνδρες του κοινού στο στούντιο να μαντέψουν ποιες κοπέλες του σόου είχαν σιλικόνη στο στήθος και ποιες όχι.

Ολο αυτό το πακέτο που διαθέτει η γεννημένη στις 25 Ιουνίου 1977 Φερνάντα, η οποία έχει κάνει αποκαλυπτική φωτογράφιση στο «Playboy» και γυμνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της για το εξώφυλλο της βραζιλιάνικης έκδοσης του «Rolling Stones», την έκανε την περασμένη Παρασκευή παγκόσμιο trend στο twitter. Υπολογίζεται ότι 10 tweets ανά δευτερόλεπτο ανέβαιναν για χάρη της.

ΖΗΜΙΕΣ… Εξαιτίας της παρουσίας της στην κλήρωση προέκυψαν πολλά ζητήματα. Μπροστά της ο θρύλος της Ουρουγουάης Αλσίντες Γκίντζια έχασε μέσα από τα χέρια του το μπαλάκι που θα έδινε τη θέση της Αυστραλίας όταν πήγε να της το δώσει. Σκηνή που δεν είδε κανένας Ιρανός, όπως εξάλλου και την υπόλοιπη μετάδοση της κλήρωσης. Και ο λόγος ήταν η Λίμα. Ως συνήθως οι ζωντανές μεταδόσεις στο Ιράν ξεκινούν με λίγα λεπτά καθυστέρηση ώστε να λογοκρίνεται οποιαδήποτε τολμηρή σκηνή. Μόλις εμφανίστηκε η Βραζιλιάνα, το βαθύ ντεκολτέ της διέκοψε τη μετάδοση. «Φίλοι μας, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασώσουμε ό,τι μπορούμε από τη μετάδοση», είπε, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Λε Πουάν», ο ιρανός παρουσιαστής. Επειδή όμως η Λίμα ήταν σε κάθε πλάνο η μετάδοση διεκόπη οριστικά και αργότερα πληροφόρησαν το κοινό ότι το Ιράν κληρώθηκε με τις Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Αργεντινή και Νιγηρία.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Διέταξε έρευνα για την επιλογή

Ζήτημα προέκυψε στη Βραζιλία, όταν ο εισαγγελέας του Σάο Πάολο διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί ενδεχόμενο ρατσιστικό κρούσμα από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, διότι δεν επελέγη ένα ζευγάρι Αφροβραζιλιάνων αλλάτο λευκό ανδρόγυνομε την απαστράπτουσα σύζυγο.