Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ μπορεί να επαναλάβει ό,τι είχε κάνει η ομάδα του Μπάγεβιτς (1998-1999) που είχε προκριθεί στη φάση των 8 του Τσάμπιονς Λιγκ;

Ηταν η πρώτη και η τελευταία φορά στην ιστορία των Ερυθρολεύκων που έφθασαν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Και μάλιστα είχαν φθάσει τόσο κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά στο 85′ αποκλείστηκαν από τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ με το γκολ του… αέρα (άστοχη έξοδος του Ελευθερόπουλου και ισοφάριση 1-1 από τον Κόντε).

Τα ονόματα των υποψηφίων αντιπάλων τρομάζουν: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο Μ., Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι.

Ποια ομάδα να προτιμήσουν οι Ερυθρόλευκοι και ποια να αφήσουν; Τα μεγαθήρια της Ευρώπης από Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία στον δρόμο των Ερυθρολεύκων.

Ο Μίτσελ υποστήριξε ότι προτιμά αγγλική ομάδα στην κλήρωση της Δευτέρας στη Νιόν της Ελβετίας και ευχήθηκε να αποφύγει την Μπάγερν και τους πανίσχυρους ισπανικούς συλλόγους.

Ο Σαβιόλα θυμήθηκε τις πρώην ομάδες του Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και υποστήριξε ότι θα είναι ωραίο να επιστρέψει στο Καμπ Νου ή στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για έναν ευρωπαϊκό αγώνα!

Προφανώς ο σταρ του Ολυμπιακού θέλει να ζήσει έντονα αυτή τη στιγμή για να αποδείξει ότι στα 32 του έχει τις δυνάμεις για να πληγώσει μια… πρώην. Πού όμως; Στον λάκκο των λεόντων;

Από τις ώς τώρα εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση τη μοναδική ομάδα που μπορεί να κοντράρει στα ίσα είναι η Ντόρτμουντ. Την περίοδο 2010-2011, όταν συνάντησε ο Ολυμπιακός τους Γερμανούς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε νικήσει με σκορ 3-1 στο Γ. Καραϊσκάκης και είχε ηττηθεί με 1-0 στο Βεστφάλεν. Αδικη ήττα για την ομάδα του Βαλβέρδε καθώς ο ρώσος διαιτητής Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοβ αρνήθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό σε κεφαλιά του Μέλμπεργκ και χέρι του στόπερ Χούμελς μέσα στην περιοχή.

Αναμφισβήτητα η ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα επιζητεί στην κλήρωση τον Ολυμπιακό.

Οποιος και αν είναι ο αντίπαλος, ο Μίτσελ και οι παίκτες του δεν πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν τα ονόματα των ομάδων ή οι φανέλες από μόνες τους ή τα ψηλά μπάτζετ.

Ασφαλώς υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Και ο Ολυμπιακός μπορεί να θυμίζει τον Δαβίδ που θα κληρωθεί με έναν Γολιάθ.

Οπως και να έχει, η ομάδα του Μίτσελ έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Δεν είναι πλέον ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει στους αγωνιστικούς χώρους για να κλέψει το αποτέλεσμα. Εχει ανεβεί επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί και κοιτάζει στα μάτια τα μεγαθήρια. Το ευρωπαϊκό στοίχημα το έχει ήδη κερδίσει! Εκανε την εφετινή σεζόν την υπέρβαση. Το μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού.