Η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ καταδικάζουν την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

«Κάθε απόπειρα πυροδότησης κλίματος έντασης βρίσκει απέναντί της την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται και τονίζει:

«Η ΝΔ καταδικάζει τους εμπρηστές περιουσιών που νομίζουν ότι, με πράξεις που εμπίπτουν στο Κοινό Ποινικό Δίκαιο, μπορούν να γίνουν εμπρηστές του πολιτικού κλίματος. Η βία δεν θα περάσει» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Την εμπρηστική επίθεση καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «πολίτες και πολιτικοί φορείς οφείλουν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων», αλλά και «να απομονώσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της».

Την πλήρη αποδοκιμασία του για τον εμπρησμό της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ: «Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Η απομόνωση της τρομοκρατίας και των προστατών της είναι η μόνη απάντηση που μπορούν και οφείλουν να δώσουν τα κόμματα και οι πολίτες που στηρίζουν τη Δημοκρατία».