Είναι γνωστό ότι από τη ζωή του θρύλου της ροκ Μικ Τζάγκερ έχουν περάσει στρατιές ερωτικών συντρόφων! Ο ρόκερ, υποστηρίζοντας απόλυτα το τρίπτυχο sex, drugs & rock ‘n’ roll, που συνδέθηκε άλλωστε με το συγκρότημα των Rolling Stones, άλλαζε τις γυναίκες σαν τα ιδρωμένα πουκάμισα στις συναυλίες του και η ερωτική απιστία ήταν το αγαπημένο του χόμπι. Σήμερα έχει δημιουργήσει μία πολυπληθή –και πολυεθνική –οικογένεια που αποτελείται από πρώην συντρόφους, επτά παιδιά, τέσσερα εγγόνια. Και η οικογένεια Τζάγκερ συνεχίζει να μεγαλώνει, καθώς η εγγονή του, η Ασίσι, θα τον κάνει τον ερχόμενο Απρίλιο προπάππου.

ΟΙ ΠΡΩΗΝ

Μάρσα Χαντ: η πρώτη

Παρότι χώρισαν πριν από 40 χρόνια, ο Τζάγκερ και η Μάρσα Χαντ παραμένουν μέχρι και σήμερα καλοί φίλοι. Ο ροκ σταρ γνώρισε την αμερικανίδα τραγουδίστρια και συγγραφέα το 1968 στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια παραστάσεων του θρυλικού και προκλητικού για την εποχή μιούζικαλ «Hair», στο οποίο εκείνη πρωταγωνιστούσε. Ο Μικ για χάρη της έγραψε το «Brown sugar», ένα τραγούδι-σταθμό στην ιστορία της ροκ μουσικής. Χώρισαν, όμως, το 1970, ενώ η Χαντ ήταν έγκυος στην κόρη τους Καρίς. Στην αρχή εκείνος αρνιόταν να αναγνωρίσει το παιδί. Τελικά όμως η απόφαση του δικαστηρίου, το 1979, τον υποχρέωσε να πληρώνει 1.100 ευρώ τον μήνα για την ανατροφή του παιδιού. Σήμερα η Χαντ, όπως ισχυρίζεται η ίδια, δεν έχει χρήματα ούτε για να πληρώσει το ρεύμα του σπιτιού της, στη Γαλλία.

Μπιάνκα Τζάγκερ: η «αιώνια»

Η 68χρονη σήμερα Μπιάνκα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον μεγάλο της έρωτα. Αν και έχουν χωρίσει από το 1979, η «ερωτοχτυπημένη» καλλονή από τη Νικαράγουα ποτέ δεν ξαναπαντρεύτηκε και είχε εξομολογηθεί, μάλιστα, ότι δύσκολα θα ξεκινούσε άλλη σχέση. Ηταν τεσσάρων μηνών έγκυος στην Τζέιντ όταν παντρεύτηκε τον Τζάγκερ, το 1971 στο Σεν Τροπέ. Χάρη στην κόρη τους έχουν μέχρι σήμερα πολιτισμένη σχέση, αν και ο άτακτος Μικ την είχε απατήσει ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Τζέρι Χολ: το θύμα

Θύμα της απιστίας του Τζάγκερ και το μοντέλο Τζέρι Χολ (και όχι μόνο μία φορά!). Παντρεύτηκε τον ροκ σταρ το 1990 στο Μπαλί, σε μία ανεπίσημη τελετή με ινδουιστικά στοιχεία, και μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά: την Ελίζαμπεθ, τον Τζέιμς, την Τζόρτζια Μέι και τον Γκάμπριελ. Παρ’ όλα αυτά ο Τζάγκερ δεν καθόταν σε ησυχία και υπέκυψε στη γοητεία των μοντέλων Κάρλα Μπρούνι, Λουτσιάνα Μοράντ και Τζάνις Ντίκινσον. Χώρισαν, τελικά, το 1999. Υστερα από διαπραγματεύσεις, η Χολ παρέμεινε στην έπαυλή τους, στην περιοχή Ρίτσμοντ του Λονδίνου, την οποία μάλιστα ήθελε να πουλήσει πριν από λίγους μήνες για να αγοράσει σπίτια για τα παιδιά τους, κάτι που δεν ενέκρινε ο Τζάγκερ.

Λουτσιάνα Μοράντ: η εξωτική

Ο Τζάγκερ γνώρισε το μοντέλο εσωρούχων Λουτσιάνα Μοράντ σε συναυλία των Rolling Stones στο Ρίο ντε Ζανέιρο τον Μάρτιο του 1998. Τον επόμενο χρόνο η βραζιλιάνα καλλονή έφερε στον κόσμο το έβδομο παιδί του ρόκερ, τον Λούκας, κάτι που έγινε αιτία να πέσει σε βαθιά κατάθλιψη η Τζέρι Χολ. Μετά το τέλος της σχέσης τους και αφού ο Τζάγκερ αναγνώρισε το παιδί, εξασφάλιζε κάθε μήνα στη Μοράντ ένα γενναίο ποσό για την ανατροφή του Λούκας. Σήμερα είναι παντρεμένη με τον διευθυντή του βραζιλιάνικου καναλιού RedeTV Μαρσέλο ντε Καρβάλιο, ο οποίος, μάλιστα, χαρακτηρίζει τον Τζάγκερ εξαιρετικό πατέρα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τζέιντ: η μέλλουσα γιαγιά

Η Τζέιντ δυσκολεύτηκε να συνηθίσει στην ιδέα ότι θα γίνει γιαγιά, σε αντίθεση με τον πατέρα της που μοιάζει να πήρε πιο ελαφρά τον ρόλο του προπάππου. Κληρονόμησε την ανυπότακτη συμπεριφορά του Τζάγκερ και απολάμβανε να είναι η «ψυχή των πάρτι». Στο σχολείο έκανε συνέχεια κοπάνες για να βλέπει τον τότε φίλο της Τζος Αστορ. Ακολούθησε καριέρα στο μόντελινγκ και στα 20 της έφερε στον κόσμο την κόρη της Ασίσι, καρπό του έρωτά της με τον σύντροφό της Πίερς Τζάκσον. Με τον Τζάκσον έκαναν και δεύτερο παιδί, την Αμπα, και χώρισαν έπειτα από οκτώ χρόνια σχέσης. Σήμερα είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Ελίζαμπεθ: το κουνελάκι του «Playboy»

Η πρωτότοκη κόρη του Μικ Τζάγκερ και της Τζέρι Χολ, η 29χρονη σήμερα Ελίζαμπεθ, ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της και πρωταγωνίστησε στις καμπάνιες των Tommy Hilfiger και Lancοme. Εκανε, όμως, και κάποιες πιο τολμηρές φωτογραφίσεις, ποζάροντας στις σελίδες του «Playboy» πριν από τρία χρόνια, κάτι που είχε εξοργίσει τότε τον πατέρα της. Με την ετεροθαλή αδελφή της Τζέιντ βρίσκονταν στα μαχαίρια για μεγάλο διάστημα, αφού συνήθως διεκδικούσαν τις ίδιες δουλειές.

Καρίς: η κόρη που απαρνήθηκε

Αργησε να την αναγνωρίσει ο Τζάγκερ και δεν της φέρθηκε καθόλου καλά ενώ ήταν μικρή. Οι σχέσεις τους, όμως, γεφυρώθηκαν όταν εκείνη έφτασε στην εφηβεία. Το 1992 ο πατέρας της ήταν στο πλευρό της όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Γέιλ και το 2000 τη συνόδευσε στον γάμο της με τον σκηνοθέτη Τζόναθαν Γουάτσον.

Τζέιμς: ο επίδοξος ρόκερ

Ενας δεύτερος Μικ φιλοδοξεί να γίνει ο 28χρονος Τζέιμς. Κληρονόμησε τη μεγάλη αγάπη και την έμπνευση του πατέρα του για τη μουσική και είναι, μάλιστα, αρχηγός του πανκ συγκροτήματος Turbogeist.

Τζόρζια Μέι: το μοντέλο-σελέμπριτι

Καταξιωμένη πλέον στον χώρο του μόντελινγκ, έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες των μεγάλων οίκων μόδας όπως Vivienne Westwood, Chanel και Versace. Ατακτη, όμως, σαν τον πατέρα της. Στο πάρτι που έκανε όταν έκλεισε τα 18 ο φωτογραφικός φακός τη συνέλαβε να παραλαμβάνει ένα «μυστηριώδες» πακέτο από κάποιον άγνωστο έξω από κλαμπ στο Λονδίνο. Το πακέτο περιείχε, «όλως τυχαίως», κοκαΐνη.

Γκάμπριελ: ο καλλιτέχνης

Ο 15χρονος έχει μεγάλη έφεση στη ζωγραφική και ένθερμη υποστηρίκτρια του ταλέντου του τη νυν σύντροφο του Τζάγκερ, σχεδιάστρια Λόρεν Σκοτ. Οταν γεννιόταν ο Γκάμπριελ οι κουτσομπόληδες λένε πως ο πατέρας του είχε βάλει στο μάτι την ανερχόμενη τότε Αντζελίνα Τζολί, την οποία είχε γνωρίσει στα γυρίσματα του βιντεοκλίπ για το τραγούδι με τον προφητικό τίτλο «Anybody seen my baby?».

Λούκας: το μωρό της οικογένειας

Παρότι πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να τον αναγνωρίσει ο πατέρας του, σήμερα οι δυο τους έχουν όμορφη και αρμονική σχέση. Η Λουτσιάνα λέει ότι τσακώνεται συχνά με τον ρόκερ για το ποιος θα περάσει περισσότερο χρόνο με τον 14χρονο Λούκας στις διακοπές.

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ

Αμπα: η έφηβη επαναστάτρια

Αλλο ένα μέλος της οικογένειας Τζάγκερ που έφυγε σε σχετικά μικρή ηλικία (16 χρόνων) από το πατρικό της για να ζήσει με τον φίλο της (τον γιο του εκατομμυριούχου Φράνκι Λεγκράντερ). Τώρα, στα 18 της, σπουδάζει σχέδιο μόδας και επιθυμεί να κάνει καριέρα στη βιομηχανία της μόδας.

Ασίσι: η οικογενειάρχης.

Η 21χρονη κόρη της Τζέιντ ζει μαζί με τον φίλο της, τον Αλεξ Κέι, στο σπίτι των γονιών του στην Κορνουάλη. Για τον διάσημο παππού της λέει: «Φαντάζομαι ότι θα είναι ωραία να είσαι προπάππους. Δεν νομίζω, βέβαια, ότι του αρέσει ιδιαίτερα το ότι… μεγαλώνει! Εγώ πάντως τον φωνάζω Μικ, όχι παππού».

Τα δύο παιδιά της Καρίς

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κρατάει η Καρίς τα δύο της παιδιά. Μένουν μαζί με τους γονείς τους σε μία απομονωμένη συνοικία του Λος Αντζελες.