Ξεκίνησε με την παράσταση «Επτά θανάσιμα αμαρτήματα» την άνοιξη του 2011 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. «Από τότε συνέχισα να δουλεύω και να επεξεργάζομαι εκείνη την ιδέα που είχαμε παρουσιάσει με την Αγγελική Στελλάτου και τώρα πια μιλάμε για ένα νέο έργο συμπυκνωμένο που κυκλοφόρησε σε δίσκο η διάσημη γερμανική εταιρεία Ad Noiseam πριν από έναν μήνα» λέει στα «ΝΕΑ» ο βραβευμένος συνθέτης Σταύρος Γασπαράτος.

Και ακριβώς με αφορμή αυτό τον δίσκο, η ιδιαίτερη μουσική αφήγηση «Eπτά θανάσιμα αμαρτήματα/Seven» θα έχει ως πρώτο σταθμό στη διεθνή της περιοδεία τη Στέγη στις 22 Δεκεμβρίου όπου για μόνο μία βραδιά το κοινό θα μυηθεί σε ένα ασυνήθιστο μουσικό χαρμάνι. Και αυτή η νέα δισκογραφική του κατάθεση επιβεβαιώνει πως ο Γασπαράτος εξελίσσει το μουσικό του ιδίωμα.

Εδώ εξάλλου, σε ένα έργο όχι αμιγώς ηλεκτρονικό, συνυπάρχουν ισάξια η σύγχρονη και η κλασική φόρμα και άρα το κουαρτέτο φυσικών οργάνων με τον πειραματικό ηλεκτρονικό ήχο. Για την ακρίβεια, έγχορδα, βιμπράφωνο, κλασικά κρουστά, σοπράνο σαξόφωνο, πιάνο και electronics ενορχηστρώνουν μια νέα παλέτα διά χειρός του ταλαντούχου δημιουργού (στη Στέγη θα είναι ο ίδιος στο πιάνο) που έχει ήδη δώσει δείγματα λαμπρά σε μουσικές για παραπάνω από 80 παραστάσεις στο θέατρο ενώ πρόσφατα απέσπασε το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής από την Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση.

Για την ακρίβεια, μιλάμε για μια συναυλία πολυμέσων με διάδραση βίντεο και ήχων. Μια μουσική σύνθεση που με αφορμή τα επτά αμαρτήματα κατά Δάντη (λαγνεία, οκνηρία, αλαζονεία, λαιμαργία, απληστία, οργή, φθόνος) θα φωτίσει και πιο αγνωστες στο ευρύ κοινό μουσικές περιοχές.