Η τιμή που αρμόζει σε έναν αληθινά σπουδαίο του μπάσκετ: Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βραβεύτηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μόσχα, στο ημίχρονο του αγώνα της ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσελόνα για την Euroleage τόσο από τη ρωσική ομάδα όσο και από τη διοργανώτρια αρχή γνωρίζοντας την αποθέωση.

Μάλιστα στο σχετικό βίντεο που έβγαλε η Eυρωλίγκα, ευχαριστεί τον «Τεό» για την προσφορά του και τον αποκαλεί θρύλο του αθλήματος.

Χρωστάω πολλά στην ΤΣΣΚΑ. Είμαι ευγνώμων σε αυτή την ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να τερματίσω την καριέρα μου με τον τρόπο που ήθελα. Φορώντας τη φανέλα της ! Ήταν πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να αποσυρθώ» είπε συγκινημένος ο Παπαλουκάς, που παραδέχτηκε ότι η ομάδα του στρατού ήταν αυτή που απογείωσε την καριέρα του:

«Αγωνίστηκα σε πολλές ομάδες όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν η ομάδα που με βοήθησε να φτάσω στο αποκορύφωμα της καριέρας μου. Παράλληλα ήταν το τελευταίο κεφάλαιο στην καριέρα μου και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα για να αγωνιστώ, έστω και για λίγους μήνες. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους πρώην συμπαίκτες μου» πρόσθεσε ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού.

Όσο για την επόμενη μέρα ο «Τεό» προτίμησε να σταθεί στο παρελθόν καθώς ακόμα είναι πολύ νωρίς:

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να σας μιλήσω για το μέλλον μου. Απολαμβάνω τη ζωή μου, βλέπω τους φίλους μου σε όλη την Ευρώπη και θυμάμαι το παρελθόν. Θα σκεφτώ το μέλλον μου αργότερα» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ρωσική πρωτεύουσα.

Μακάρι να είχε γίνει ανάλογη τιμή για τον μεγάλο αυτό αθλητή στην Ελλάδα, τόσο από την ομοσπονδία του μπάσκετ όσο και από τον Ολυμπιακό. Ποτέ δεν είναι αργά πάντως αν κρίνουμε και από την εξαιρετική εκδήλωση που έγινε έστω μετά από τόσα χρόνια για τον Νίκο Γκάλη από τον Αρη.