Ο αργεντινός σταρ του Ολυμπιακού Χαβιέρ Σαβιόλα και ο βραζιλιάνος οπισθοφύλακας Λεάντρο Σαλίνο συμπεριλήφθησαν στην καλύτερη ενδεκάδα της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ από την UEFA.

Ο Σαβιόλα σημείωσε δύο γκολ στο ματς με την Αντρελεχτ και πήρε ψηλό βαθμό και ο Σαλίνο ξεχώρισε για την απόδοση του.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ποδοσφαιρικής Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας βρίσκεται η εξής ενδεκάδα: Αμπιάτι (Μίλαν), Σαλίνο, Τοπράκ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σούτνερ (Αούστρια Βιέννης), Σνάιντερ (Γαλατάσαραϊ), Κόλαρ (Βικτόρια Πλζεν), Μίλνερ (Μάντσεστερ Σίτι), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Χόσινερ (Αούστρια Βιέννης), Σαβιόλα.

Η καταλανική εφημερίδα «Sport» έχει κολακευτικά σχόλια για τον Μίτσελ και αναφέρει ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα των Ερυθρολεύκων : «Ο Μίτσελ έφερε πειθαρχία, ουσία και ηρεμία στον Ολυμπιακό. Από μία ομάδα που είχε σκαμπανεβάσματα στην Ευρώπη τον μετέτρεψε σε ένα σταθερό και αρκετά αξιόπιστο σύνολο. Έχει παίκτες ικανούς να καθορίσουν έναν αγώνα. Ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να κερδίσουν αγώνες όπως οι Ρομπέρτο, Σαβιόλα και ο τεχνίτης Βάις. Το πάθος που βγάζει στο γήπεδο είναι ένα επιπλέον προτέρημα. Πάντως είναι αρκετά απρόβλεπτη ομάδα. Είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο».

Ο Μίτσελ ετοιμάζει τα πλάνα του για τον αγώνα της Κυριακής με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο η καρδιά του Ολυμπιακού χτυπάει στη Νιόν της Ελβετίας στην κλήρωση της Δευτέρας. Ο Ολυμπιακός έχει απέναντι του τα μεγαθήρια της Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι.

Ο Μίτσελ προτιμάει αγγλική ομάδα στην κλήρωση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορεί να κοντράρει τη Ντόρτμουντ.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της «Marca» σε γκάλοπ για την κλήρωση, η πλειοψηφία των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης θέλει τον Ολυμπιακό, αντίπαλο, στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίστοιχο ερώτημα, σε ότι αφορά την προτίμηση για τον αντίπαλο στην κλήρωση της Δευτέρας ετέθη στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω του επίσημου site της αγγλικής ομάδας. H πλειοψηφία επέλεξε τον Ολυμπιακό και ακολουθούν σε προτιμήσεις οι Ζενίτ, Μίλαν , Γαλατά , Σάλκε.

Σε ότι αφορά το ματς με τον Αρη, ο Μίτσελ αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στην ενδεκάδα. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Βάις, Τόρες, Εντινγκά, Παπαδόπουλος.

*Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Τυνησίας «La Presse de Tunisie» ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό της Κλαμπ Αφρικέν, Μοχάμεντ Αλί Γαακουμπί .

*Αγγλικό τηλεοπτικό συνεργείο που συνεργάζεται με την FIFA βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να ετοιμάσει θέμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο με τίτλο: «Στο δρόμο για το Μουντιάλ». Το συνεργείο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ρέντη και πήρε συνεντεύξεις από τους Κώστα Μήτρογλου και Γιάννη Μανιάτη. Ακόμα μίλησε ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κριστιάν Καρεμπέ.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο για τον Καρεμπέ, του παραγωγού του θέματος για το Μουντιάλ: «Δεν γνωρίζεις κάθε μέρα έναν νικητή Παγκοσμίου Κυπέλλου».