Συμφωνία για την πώληση του 49% της συμμετοχής που διατηρεί στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) στην Dufry AG (Dufry) υπέγραψε η εισηγμένη εταιρεία Folli Follie Group (Folli Follie).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Folli Follie θα λάβει ως τίμημα το ποσό των 328 εκατ. ευρώ μέσω συνδυασμού μετρητών και μετοχών της Dufry AG. Μέσω της συναλλαγής αυτής, η Folli Follie θα εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής στην Dufry.

Την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, η Folli Follie υπέγραψε οριστική δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 49% που διαθέτει στην ΚΑΕ. Κατόπιν της αρχικής συναλλαγής τον Απρίλιο του 2013, μέσω της οποίας η Folli Follie μεταβίβασε το 51% στην Dufry AG, σε συνέχεια της οποίας έλαβε χώρα η παρούσα συναλλαγής, ολοκληρώνεται η πώληση των ΚΑΕ αρκετά νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το τίμημα για το 49% της συμμετοχής στα ΚΑΕ συμφωνήθηκε ότι θα είναι 328 εκατ. ευρώ το οποίο θα καταβληθεί μέσω συνδυασμού μετρητών και μετοχών. Συγκεκριμένα, το τίμημα σε μετρητά ανερχεται σε 175 εκατ. ευρώ και επιπλέον, η Dufry θα εκδώσει 1.231.233 μετοχές της από το εταιρικό της κεφάλαιο ισοδύναμο με 153 εκατ. ευρώ, το οποίο και θα παραδοθεί στην Folli Follie για την μεταβίβαση του 49%.

Με τις μετοχές αυτές, η Folli Follie θα ενταχθεί στην ομάδα των βασικών μετόχων της Dufry μέσω της Travel Retail Investments SCA. Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της Dufry θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων το 2014, τον Γεώργιο Κουτσολιούτσο ως νέο μέλος.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Γ. Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Group ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, καθώς αυτή είναι μια συναλλαγή ορόσημο για τον Όμιλο μας καθώς και ψήφος εμπιστοσύνης όχι μόνο για την ελληνική δραστηριότητα των Duty Free αλλά και για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Τέτοιες ενέργειες υποστηρίζουν τις προσπάθειες της χώρας μας στην προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Σημειώνεται ότι η ΚΑΕ είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση ταξιδιωτικού εμπορίου στην Ελλάδα, με 111 καταστήματα και πάνω από 18.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων με ελκυστικό, μεγάλης διάρκειας χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων. Συνολικά, το 80% των εσόδων της επιχείρησης προέρχεται από διεθνείς πελάτες, μεταξύ των οποίων Γερμανοί και Βρετανοί ήταν οι πιο σημαντικοί επισκέπτες.

Η Dufry AG ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στο λιανικό ταξιδιωτικό εμπόριο το 1865 και λειτουργεί 1.400 καταστήματα αφορολογήτων και φορολογημένων ειδών σε αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και στο κέντρο της πόλης τουριστικές περιοχές και δραστηριοποιείται σε 45 χώρες. Η Dufry Ltd έχει την έδρα της στη Βασιλεία της Ελβετίας και απασχολεί περίπου 17.000 άτομα.

Ο Όμιλος Folli Follie δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 28 χώρες. Σχεδιάζει, παράγει και διανέμει σε παγκόσμιο επίπεδο ιδιόκτητες μάρκες, τη Folli Follie και τη βρετανική εταιρεία κοσμημάτων, Links of London. Διαθέτει εδραιωμένη παρουσία με πάνω από 800 σημεία πώλησης παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερα από 4.600 άτομα ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από