Ο νόμος που ρυθμίζει την παραγωγή, την πώληση και τη χρήση της μαριχουάνας στην Ουρουγουάη υπό την εποπτεία του κράτους εγκρίθηκε από τη Γερουσία της χώρας την Τρίτη, σε μια κίνηση με παγκόσμιο αντίκτυπο.

Μετά από 12 ώρες συζήτησης στη Γερουσία, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 16 ψήφους υπέρ και 13 κατά σε σύνολο 29 μελών με δικαίωμα ψήφου.

Αυτή η πρωτοποριακή νομοθεσία δίνει στο κράτος τον έλεγχο στην καλλιέργεια και την πώληση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, εντάσσοντας την Ουρουγουάη στην ίδια ομάδα με τις αμερικανικές πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, την Ολλανδία και την Ισπανία, που επιτρέπουν ή ανέχονται την παραγωγή της ουσίας σε ιδιωτικό περιβάλλον.

Η ανακοίνωση της ψηφοφορίας έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό που είχε συγκεντρωθεί κοντά στο νομοθετικό μέγαρο στο Μοντεβιδέο όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του μέτρου γιόρταζαν τη «μεγάλη μέρα» σε μια περιοχή όπου ήταν έντονη η μυρωδιά της μαριχουάνας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο νόμος επιτρέπει στους ενήλικες να αγοράζουν έως και 40 γραμμάρια μαριχουάνα σε μηνιαία βάση από φαρμακεία, ή να παράγουν μέχρι και έξι φυτά κάνναβης σε έναν χρόνο, αν εγγραφούν σε μια βάση δεδομένων για χρήστες

Οι ομάδες μαριχουάνας θα αποτελούνται από 15 έως 45 μέλη, και θα μπορούν να αναπτύσσουν έως 99 φυτά κάνναβης ανά ομάδα. Η χρήση μαριχουάνας από ανηλίκους και ξένους απαγορεύεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από