Οι δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας πέρασαν τη νύχτα της Τρίτης τα οδοφράγματα που είχαν τοποθετηθεί από τους φιλοδυτικούς διαδηλωτές οι οποίοι έχουν καταλάβει την πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου, ανακαταλαμβάνοντας τμήμα της πλατείας.

Εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συγκεντρώθηκαν στην άκρη της πλατείας και άρχισαν να σπρώχνουν τους διαδηλωτές με τις ασπίδες τους, ανέφεραν δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο. Οι ουκρανικές ειδικές μονάδες της αστυνομίας ανακατέλαβαν έτσι ένα τμήμα της πλατείας στο κέντρο του Κιέβου, σκορπώντας τα αντίσκηνα των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η γνωστή τραγουδίστρια Ρουσλάνα, νικήτρια του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, βρέθηκε στο κέντρο της πλατείας Ανεξαρτησίας, προτρέποντας την αστυνομία να μην εκτελέσει τις διαταγές και να μην βλάψει τους διαδηλωτές. Μερικοί από τους διαδηλωτές σήκωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα στον αέρα, σαν να είχαν κεριά και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Eνωση και να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς της με τη Ρωσία.