Με υπογραφή των Αργεντινών Χαβιέρ Σαβιόλα και Τσόρι Ντομίνγκες ο Ολυμπιακός νίκησε χθες την Αντερλεχτ με σκορ 3-1 χθες στο κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης και πήρε ιστορική πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η τέταρτη φορά που η πειραϊκή ομάδα προκρίνεται σε νοκ άουτ αγώνες στη διοργάνωση (μία φορά στην προημιτελική φάση το 1999 και δύο φορές στις 16, το 2008 και το 2010). Η ομάδα του Μίτσελ ισοβάθμησε με την Μπενφίκα και εξασφάλισε την πρόκριση λόγω καλύτερου συντελεστή βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το παιχνίδι ήταν θρίλερ! Το θέαμα ήταν χορταστικό, όμως δεν προσφερόταν για καρδιακούς. Η ομάδα του Μίτσελ κέρδισε τρία πέναλτι αξιοποιώντας μόνο ένα, καθώς και τρεις αποβολές. Η πρωταθλήτρια Βελγίου τελείωσε το ματς με οκτώ παίκτες λόγω αποβολής των Κουγιατέ (δεύτερη κίτρινη στο 48′), Ενσακαλά (δεύτερη κίτρινη στο 88′), Προτό (στις καθυστερήσεις).

Ο Μίτσελ ρισκάρισε με το επιθετικό σχήμα που παρέταξε, καθώς ο παρτενέρ του Μασάντο, o Σάμαρης, έδωσε βαρύτητα στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Ολαϊτάν έπαιξε στην κορυφή, ο Σαβιόλα στον άξονα και στις πτέρυγες οι Φουστέρ, Κάμπελ. Οταν μπήκε ο Βάις (53′) βραχυκύκλωσε την Αντερλεχτ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ (33′) με διαγώνιο σουτ του Σαβιόλα, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 39′ με τον Κλίεσταν. Ο Σαβιόλα με σουτ έδωσε ξανά προβάδισμα στο σκορ (2-1) στο 58′ και ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έμεινε όρθιος από τις αποκρούσεις του Ρομπέρτο σε δυνατά σουτ του Ζιλέ (67′, 74′). Τα χαμένα πέναλτι: σε σουτ του Μασάντο, η μπάλα βρήκε το χέρι του Κουαγιατέ, αλλά ο Προτό νίκησε τον Σαβιόλα (50′). Ο Βάις ανατράπηκε από τον Ενσακαλά (70′), αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο σλοβάκος εξτρέμ απέκρουσε ξανά ο Προτό.

Την τρίτη φορά όμως ο βέλγος γκολκίπερ δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, καθώς ανέτρεψε τον Βάις. Χρέη γκολκίπερ ανέλαβε ο σέντερ φορ Μίτροβιτς και ο Ντομίνγκες σημάδεψε σωστά σφραγίζοντας την πρόκριση στις καθυστερήσεις (3-1).

Η πρόκριση στις 16 θα αποφέρει στο ταμείο του Ολυμπιακού ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ από την UEFA.

Το ματς διαιτήτευσε ο Γερμανός Σταρκ. Κίτρινη κάρτα: Φουστέρ, Μιλίβογιεβιτς, Μίτροβιτς, Κλίεσταν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Σάμαρης, Μασάντο (53′ Βάις), Φουστέρ (89′ Εντινγκά), Κάμπελ, Σαβιόλα (61′ Ντομίνγκες), Ολαϊτάν.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Βάντεν Μπόρε (73′ Ατσεαμπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ενσακαλά, Ζιλέ, Κλίεσταν, Μιλιβόγιεβιτς (52′ Νουτίνγκ), Ναχάρ, Πρατ (82′ Τέλεμανς), Μίτροβιτς.