Με χατ-τρικ του Νεϊμάρ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 6-1 την Σέλτικ, στην 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε τριπλή ισοβαθμία κρίθηκε η πρόκριση στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στον 6ο όμιλο! Πρόκριση θρίλερ για την Ντόρτμουντ η οποία νίκησε στη Μασσαλία την Μαρσέιγ (2-1) με γκολ του Γκρόσκροϊς στο 87′. Αντίθετα, απογοήτευση για τη Νάπολι που έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, παρά τη νίκη επί της Αρσεναλ (2-0). Θρίλερ και στο Σαν Σίρο, αφού η Μίλαν άντεξε κόντρα στον Αγιαξ (0-0) και πήρε την πρόκριση από τον 8ο όμιλο.

Τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος:Σάλκε-Βασιλεία 2-0, Τσέλσι-Στεάουα 1-0, 6ος όμιλος: Μαρσέιγ-Ντόρτμουντ 1-2, Νάπολι-Αρσεναλ 2-0, 7ος όμιλος: Αούστρια Βιέννης-Ζενίτ 4-1, Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 2-0, 8ος όμιλος: Μίλαν-Αγιαξ 0-0, Μπαρτσελόνα-Σέλτικ 6-1.

Αναλυτικά οι αγώνες:

5ος όμιλος: Η Τσέλσι νίκησε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Στεάουα 1-0 και προκρίθηκε με την πρώτη θέση του ομίλου. Το γκολ για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο σημείωσε στο 10′ ο Ντεμπά Μπα.

Στο άλλο ματς η Σάλκε νίκησε 2-0 τη Βασιλεία και προκρίθηκε ως δεύτερη. Η Βασιλεία αγωνιζόταν από το 29′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιβάνοφ. Στο 51′ ο Ντράξλερ άνοιξε το σκορ και στο 57′ ο Ματίπ (από θέση οφσάϊντ) σημείωσε το τελικό 2-0. Η Βασιλεία θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογία: Τσέλσι 12, Σάλκε 10, Βασιλεία 8, Στεάουα 3.

6ος όμιλος: Το απόλυτο θρίλερ! Τρεις ομάδες ισοβάθμισαν με 12 βαθμούς! Κερδισμένη η Ντόρτμουντ η οποία πήρε την πρόκριση στο 87′ και μάλιστα τερμάτισε πρώτη στον όμιλο! Αντίθετα, χαμένη είναι η Νάπολι, η οποία νίκησε 2-0 την Αρσεναλ, αλλά λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων έμεινε στην τρίτη θέση και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στη Μασσαλία, η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με τον Λεβαντόφσκι στο 4′, αλλά η Μαρσέιγ ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα με τον Ντιαβαρά. Στο 34′ η γαλλική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παγιέ (δεύτερη κίτρινη). Στη συνέχεια, η Ντόρτμουντ πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και τελικά, σκόραρε ο Γκρόσκροϊς στο 87′.

Η Νάπολι, άνοιξε το σκορ με τον Ιγκουαίν στο 74′. Δύο λεπτά αργότερα, η Αρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Αρτέτα. Στις καθυστερήσεις, η Νάπολι πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Καγεχόν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση.

Η βαθμολογία: Ντόρτμουντ (6-5) 12, Αρσεναλ (4-4) 12, Νάπολι (5-6) 12, Μαρσέιγ 0.

7ος όμιλος: Η Ζενίτ, παρά την ήττα της στη Βιέννη από την Αούστρια (4-1) προκρίθηκε ως δεύτερη στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Πόρτο ηττήθηκε στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο με 2-0.

Στη Βιέννη λοιπόν, η Ζενίτ προηγήθηκε με τον Κερζάκοφ στο 35′. Ενα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου, ο Χόζινερ ισοφάρισε για την Αούστρια, η οποία πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 48′ με τον Γιουν. Ο Χόζινερ σκόραρε στο 51′ για το 3-1 και το τελικό 4-1 σημείωσε ο Κίεναστ στις καθυστερήσεις.

Στη Μαδρίτη, η Πόρτο έχανε τις ευκαιρίες, αλλά η Ατλέτικο σημείωνε τα γκολ! Η Πόρτο, είχε τρία δοκάρια στο α’ μέρος, ενώ έχασε και πέναλτι (ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο, Αρανθούμπια απέκρουσε το σουτ του Ζοσουέ). Αντίθετα, η ισπανική ομάδα πέτυχε δύο γκολ με τον Ραουλ Γκαρσία στο 14′ και τον Ντιέγκο Κόστα στο 37′ και πήρε τη νίκη. Οσο για την Πόρτο, θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογία: Ατλέτικο Μαδρίτης 16, Ζενίτ 6, Πόρτο 5, Αούστρια Βιέννης 5.

8ος όμιλος: Εξαιρετική εμφάνιση από την Μπαρτσελόνα και εύκολη νίκη επί της Σέλτικ (6-1), με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ (χατ-τρικ). Ο Πικέ άνοιξε το σκορ στο 7′ και ο Πέδρο στο 40′ σημείωσε το 2-0. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Νεϊμάρ πέτυχε το 3-0. Στο β’ μέρος, ο βραζιλιάνος άσος σημείωσε άλλα δύο γκολ (48′ και 59′), ανεβάζοντας το σκορ στο 5-0. Ο Τέγιο στο 72′ πέτυχε το 6-0 και στο 88′ ο Σαμαράς με κεφαλιά μείωσε σε 6-1.

Το τέλος του ματς στο Σαν Σίρο (0-0) βρήκε τους παίκτες της Μίλαν να πανηγυρίζουν και τους παίκτες του Αγιαξ να είναι απαρηγόρητοι. Η ιταλική ομάδα, με δέκα παίκτες από το 22′ λόγω αποβολής του Μοντολίβο, άντεξε στην πίεση του Αγιαξ, ο οποίος θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Να σημειώσουμε, ότι η ολλανδική ομάδα είχε δοκάρι με τον Πόουλσεν στο 5′ και χαμένη ευκαιρία στην τελευταία φάση του ματς με τον Κλάασεν.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 13, Μίλαν 9, Αγιαξ 8, Σέλτικ 3.