Το πολικό ψύχος για το οποίο έχει προειδοποιήσει η μετεωρολογική υπηρεσία πως θα έχουμε την Πέμπτη θα είναι δριμύτερο στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τη Σιένα (21.00 –Novasports 3).

Και αυτό διότι για μια ακόμα φορά το φαληρικό στάδιο θα είναι άδειο, καθώς οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα εκτίσουν την ποινή της μιας αγωνιστικής που τους επέβαλλε η Ευρωλίγκα.

Καθώς μερικοί…μάγκες από την εξέδρα, αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και πήδηξαν μέσα στο παρκέ για να κινηθούν εναντίον του Μενσά Μπονζού, που νωρίτερα είχε πλακωθεί με τον Μπέγκιτς στον αγώνα Ολυμπιακού-Γαλατάσαραϊ.

Αυτή είναι και η μοναδική παραφωνία μιας ομάδας που βγάζει υγεία στο παρκέ σε κάθε εμφάνιση της και ταλαιπωρείται από λίγους οπαδούς της, που συνεχίζουν διαχρονικά να δημιουργούν προβλήματα.

«Κάνουμε έκκληση σε αυτούς να μην μας αναγκάζουν να παίζουμε μπροστά σε άδειες κερκίδες και κυρίως να μην τιμωρούν τη μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων μας μην επιτρέποντάς τους –αν και έχουν αγοράσει τα εισιτήρια διαρκείας τους –να έρχονται στο γήπεδο» έστειλε το μήνυμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θύμισε πόσο «ψυχρό» είναι να παίζεις μπροστά σε άδειες εξέδρες, ενώ πρόσθεσε: «Γενικότερα δεν είναι μόνο θέμα του Ολυμπιακού αλλά αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και όπου υπάρχει συγκέντρωση κόσμου, πολλές φορές η κατάσταση ξεφεύγει. Θα έλεγα ότι είναι και Μεσογειακό φαινόμενο, ενώ αντίθετα στη Γερμανία για παράδειγμα, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στο σούτ, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ πιεστική για μας, αλλά καθ’ όλα πολιτισμένη».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Σιένα στην Ιταλία, έχασε τον Σέντρικ Σίμονς, που είχε πάθει εξάρθρωση ωμοπλάτης. Ο Αμερικανός σέντερ επιστρέφει και πάλι σε αγώνα με την ιταλική ομάδα και όπως όλα δείχνουν θα πάρει χρόνο συμμετοχής:
«Έκανε μια βδομάδα μόνος του προπονήσεις με μπάλα. Δεν φοβάται να ρίξει το σώμα του στις διεκδικήσεις. Το γεγονός ότι έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση μάς δίνει το δικαίωμα να ρισκάρουμε και ας μην είναι σε σούπερ φόρμα. Άλλωστε γενικότερα σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια μας στον όμιλο θα δοκιμάσουμε κάποια νέα πράγματα στην τακτική μας και θα προσθέσουμε κάποια στο παιχνίδι μας» υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που σε σχέση με ποιόν αντίπαλο από τον όμιλό του θα ήθελε μαζί με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη φάση, ήταν απόλυτος: «Τόσο η Μπάγερν, όσο και η Σιένα με την Μάλαγα είναι καλές ομάδες. Συνεπώς μας ενδιαφέρει η ομάδα με το πιο εύκολο ταξίδι».
σον αφορά τα ριμπάουντ, ένα τομέα που υστερεί ο Ολυμπιακός, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε ότι:

«Είναι ένα στοιχείο που μας απασχολεί. Η ανάλυση που έχουμε κάνει δείχνει πως είναι θέμα και των περιφερειακών. Η στατιστική μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Δουλεύουμε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Πριν από το ματς με την Μπάγερν είχαμε την καλύτερη άμυνα, καθώς αναγκάζαμε τους αντιπάλους μας να ρίχνουν τα ποσοστά τους. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Νομίζω πως είμαστε καλύτεροι στο transition από πέρυσι όπως και στο πέντε εναντίον πέντε, όπου έχουμε παίκτες όπως ο Λοτζέσκι που δεν κρατούν πολύ την μπάλα.

Είμαστε παράλληλα η πρώτη ομάδα στα μπλοκ και έχουμε τον πρώτο μπλοκέρ στην Ευρωλίγκα, τον Ντάνστον».

Σχετικά με το γεγονός ότι σιγά σιγά επιστρέφουν όλοι οι τραυματίες ο Έλληνας τεχνικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του λέγοντας μάλιστα ότι:

«Μας στοίχισαν πάρα πολύ πέρυσι στους τελικούς του πρωταθλήματος η απουσία των γκαρντ μας ενώ και εφέτος είχαμε πολλές απουσίες που σου αλλάζουν το ρυθμό. Αυτά όμως συμβαίνουν στον αθλητισμό και πρέπει να προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε».
Δυστυχώς αυτός που δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει είναι ο Δημήτρης Μαυροειδής που πολύ δύσκολα θα ξαναπαίξει εφέτος μπάσκετ και μακάρι ο διεθνής σέντερ να μην έχει μελλοντικά πρόβλημα.
Την Τετάρτη το απόγευμα έλυσε κοινή συναινέσει με τον Ολυμπιακό το συμβόλαιό του, αλλά παραμένει μια πονεμένη ιστορία. Ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από το πρόβλημα στο γόνατο, ενώ πρόσφατα έκανε και νέα αρθροκόπηση και πλέον θα υποβληθεί σε έγχυση βλαστοκυττάρων. Οι ευχές όλων είναι τουλάχιστον να μπορέσει να επιστρέψει κάποια στιγμή υγιής στα παρκέ.
** Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μοίρασε συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα για την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.