Η AGC Equity Partners διαχειρίζεται κεφάλαια περί τα 2 δισ. ευρώ με γραφεία σε Λονδίνο και Μέση Ανατολή. Πέρυσι, κοινοπραξία στην οποία συμμετείχαν η AGC, η ρωσική Direct Investment Fund, η Xenon Capital Partners και η αυστραλιανή Macquarie επένδυσε 625 εκατ. δολάρια για την εξαγορά μειοψηφικού ποσοστού της OAO Enel OGK-5 (ελέγχεται από την ιταλική Enel) στη μεγαλύτερη συμφωνία που έγινε ποτέ στον ρωσικό ενεργειακό τομέα.

Ο εκ των συνιδρυτών της AGC, ο Walid Abu-Suud, επί σχεδόν δύο δεκαετίες υπήρξε  ανώτατο στέλεχος της κρατικής επενδυτικής εταιρείας του Κουβέιτ. Στο παρελθόν είχε  διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο περίπου 14 δισ. δολ. της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Κουβέιτ (Kuwait Petroleum Corporation – KPC).

Στην κοινοπραξία των funds συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, δύο οικογένειες της Μέσης Ανατολής και με μειοψηφικό ποσοστό 15% ο πανίσχυρος τουρκικός όμιλος Dogus. Η Dogus, επικεφαλής της οποίας είναι ο Φερίτ Σαχένκ, από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Τουρκίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμμετοχών της γείτονος – από τον τουρισμό και τις κατασκευές μέχρι την αυτοκινητοβιομηχανία και το ποδόσφαιρο. Ελέγχει το 18% στις μαρίνες της Τουρκίας, διαχειρίζεται 6 μαρίνες στην Κροατία και από φέτος ελέγχει σημαντικό ποσοστό στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας.