Την αντίθεσή της στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΗΕ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο καταναλωτής δεν μπορεί να είναι η εύκολη λύση και το θύμα προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτών και να καλύπτεται η οικονομική αιμορραγία της Επιχείρησης από εγκληματικές και καταστροφικές αποφάσεις της πολιτείας σε βάρος της».

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αναφέρει ότι θα συμφωνήσει στην όποια αύξηση εάν και εφόσον:

*Απαλλαγεί η ΔΕΗ από το «έγκλημα» της επιβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο diesel

*Απαλλαγεί από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης φυσικού αερίου

*Σταματήσουν οι σπατάλες των εργολαβιών

*Μηδενιστούν οι δαπάνες που γίνονται για υπερωρίες λόγω της έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού.

«Είναι ντροπή και πρόκληση να έχουμε 1.000.000 ανέργους συνανθρώπους μας και στη ΔΕΗ να γίνονται υπερωρίες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού» αναφέρεται σχετικά.

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ζητεί επίσης να σταματήσουν οι «κομπίνες» σε βάρος της ΔΕΗ με την οριακή τιμή του συστήματος (ΟΤΣ), να αφεθεί ελεύθερη να αναπτυχθεί ώστε να μην κάνει «πανάκριβες» εισαγωγές και να «μην τη βάζουν να πληρώνει (χάνει) από τα “δωράκια” που γίνονται σε τρίτους, όπως το πρόσφατο στην Αλουμίνιον της Ελλάδος».

Τότε, όπως επισημαίνεται, δεν θα χρειάζονταν αυξήσεις, ή θα ήταν πολύ περιορισμένες.

Συνεχίζοντας, η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί την κυβέρνηση για καταστροφικές επιλογές που επιχειρείται να ξαναχρεωθούν στους καταναλωτές για να μην καταρρεύσει η ΔΕΗ από τα «εγκλήματα που έγιναν σε βάρος της». Όπως επισημαίνεται, ακόμα και αν εγκριθούν οι αυξήσεις που ζητούνται από τη διοίκηση, σε λίγους μήνες θα ζητηθούν και πάλι αυξήσεις, γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη.