Νικητής στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βενεζουέλα αναδείχθηκε το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Προέδρου Νίκολας Μαδούρο, αν και η αντιπολίτευση επικράτησε στις μεγάλες πόλεις και στην πρωτεύουσα Καράκας.

Με καταμετρημένες ψήφους στους 257 από τους 337 δήμους σε εθνικό επίπεδο, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεω του 49,2% έναντι του 42,7 % της αντιπολίτευσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας κερδίζει 196 δήμους, έναντι 53 για τον κύριο συνασπισμό της Δεξιάς, ανακοίνωσε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι σε άλλους 80 δήμους δεν έχουν επισημοποιηθεί τα τελικά αποτελέσματα.

Η δεξιά αντιπολίτευση η οποία εξέφρασε διαμαρτυρίες για καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών, καταφέρνει να διατηρήσει τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Καράκας και στην πόλη Μαρακαΐμπο.

Από τους συνολικά 337 δήμους, μόνο οκτώ αλλάζουν χέρια και περνούν στον έλεγχο του κόμματος του Νίκολας Μαδούρο.

Περίπου 19 εκατ. ψηφοφόροι κλήθηκαν την Κυριακή να εκλέξουν δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, σε μια εκλογική διαδικασία που έγινε υπό την επίβλεψη 120.000 στρατιωτών.