Τα εφετινά κατορθώματα της Μπάγερν Μονάχου στην Μπουντσελίγκα είναι τόσο εκθαμβωτικά που έχουν επισκιάσει την καταφανή άνοδο της Λεβερκούζεν την τελευταία διετία και συγκεκριμένα από τότε που ανέλαβε τις αγωνιστικές τύχες της ομάδας ως πρώτος προπονητής ο Φινλανδός Σάμι Χίπια. Η βαυαρική ομάδα ήταν σαρωτική μέσα στη Βρέμη σκορπίζοντας τη Βέρντερ με 7-0, παρά το γεγονός ότι εδώ και μερικές ημέρες στερείται των υπηρεσιών τού κατά πολλούς πιο καθοριστικού ποδοσφαιριστή της, Ολλανδού Αριεν Ρόμπεν (θα επιστρέψει στην ενεργό δράση σε περίπου έξι εβδομάδες).

Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα εντός έδρας στην ιστορία της Βέρντερ μετά την εντός έδρας συντριβή (1-7) από την Γκλάντμπαχ στις 21/3/1977. «Είναι από τις φορές που ένας προπονητής δεν μπορεί να βρει κάποιο ψεγάδι», παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο ισπανός τεχνικός Πεπ Γκουαρντιόλα, την ώρα που στο Λεβερκούζεν δεν μπορούσαν να ευχαριστηθούν με την καρδιά τους τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη (1-0) της Μπάγερ επί της Ντόρμουντ (ματς στο οποίο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, στο 90ό λεπτό του αγώνα).

«Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να παίζουμε σε κάθε αγώνα για τη νίκη. Η Μπάγερν κάνει τη δική της δουλειά και όλοι γνωρίζουμε την ποιότητά της», δήλωσε χθες ο Χίπια, ενώ στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Ντόρτμουντ Γιούργκεν Κλοπ παραδεχόταν ότι «δεν είμαστε καλά τελευταία και αυτό φαίνεται. Πρέπει να βρούμε τι φταίει και μάλιστα γρήγορα γιατί χάσαμε πολύ έδαφος». Κάτι που διαπιστώνεται και από τη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα, όπου η τρίτη Ντόρτμουντ βρίσκεται ήδη δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Διαφορά η οποία, βάσει της ως σήμερα εικόνας των δύο ομάδων, καλύπτεται μόνο με θαύμα.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα: Νυρεμβέργη – Μάιντς 1-1, Γκλάντμπαχ – Σάλκε 2-1, Αμβούργο – Αουγκσμπουργκ 0-1, Στουτγάρδη – Αννόβερο 4-2, Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερν Μονάχου 0-7, Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν 0-1, Φράιμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 0-3, Μπράουσβάιγκ – Χέρτα Βερολίνου 0-2.

Στη βαθμολογία: Μπάγερν 41, Λεβερκούζεν 31, Ντόρτμουντ, Γκλάντμπαχ 31.