«Το μέλλον της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην Αγγλία», έγραφε πριν από μερικές ημέρες ο αρθρογράφος των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», Ρομπ Χιουζ αναφερόμενος στον Ζεράρ Ντεουλοφέου που εντυπωσιάζει στην Πρέμιερ Λιγκ αγωνιζόμενος στην Εβερτον ως δανεικός από τους Μπλαουγκράνα.

Ο 19χρονος Καταλανός τον οποίον οι συμπαίκτες του στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα τον συνέκριναν με τον Λιονέλ Μέσι, έβαλε ξανά τη σφραγίδα του στο αγγλικό πρωτάθλημα σημειώνοντας ένα εξαιρετικό γκολ με το οποίο η Εβερτον υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 την Αρσεναλ στο Εμιρεϊτς.

«Το παιδί από την Μπάρτσα έχει μαγεία στα πόδια του», ανέφερε για το γκολ του Ντεουλοφέου στο σχολιασμό του αγώνα το BBC.

Παρά την ισοπαλία, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αρσεναλ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει. Οχι μόνο γιατί αύξησε στους πέντε τους βαθμούς από τις ομάδες που την καταδιώκουν, αλλά γιατί οι αριθμοί δείχνουν τίτλο. Οι Κανονιέρηδες έφτασαν τους 35 βαθμούς σε 15 αγώνες, όσους είχαν στο ίδιο σημείο του πρωταθλήματος και την τελευταία φορά που κατέκτησαν τον τίτλο, τη σεζόν 2003-2004.

Αντίθετη πορεία ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παραδόσεις χρόνων καταρρέουν και οι Κόκκινοι Διάβολοι δείχνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στην κόλαση. Μετά την Εβερτον, η οποία νίκησε στο Ολντ Τράφορντ μεσοβδόμαδα ύστερα από 21 χρόνια, ήρθε η σειρά της Νιούκαστλ να αλώσει την άλλοτε απόρθητη έδρα της Γιουνάιτεντ νικώντας με 1-0. Οι Καρακάξες «έκραξαν» τους Μπέμπηδες για πρώτη φορά ύστερα από 41 χρόνια!

Κράξιμο όμως δέχτηκαν και από τους οπαδούς τους που αναπολούν ήδη τις ημέρες επί σερ Αλεξ Φέργκιουσον, αφού σε 15 ματς έχουν ηττηθεί ήδη πέντε φορές.

Ενας απ’ αυτούς, στο Ναϊρόμπι, δεν άντεξε τη δεύτερη σερί ήττα και αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό από τον έβδομο όροφο κτιρίου.

Τα γραφεία στοιχημάτων έριξαν τις αποδόσεις τους για πιθανή απόλυση του Ντέιβιντ Μόιες και την αντικατάστασή του από τον Αλεξ Φέργκιουσον.

Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 9η θέση, 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή, ωστόσο ο Μόιες επιμένει πως η ομάδα του έχει ακόμα ελπίδες για τον τίτλο. Ταυτόχρονα αποποιείται των ευθυνών του για την αγωνιστική κατάρρευση λέγοντας πως «η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, ενώ οι παίκτες είναι οι ίδιοι που πέρυσι κατέκτησαν τον τίτλο».

Ο Μόιες έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, αλλά όπως φαίνεται είναι ο μόνος που δεν το έχει αντιληφθεί. Στη διάρκεια του αγώνα με τη Νιούκαστλ, ο Μαρουάν Φελαϊνί που καθόταν στον πάγκο με τους αναπληρωματικούς έστελνε μηνύματα από το κινητό του, ενώ ο Ρίο Φέρντιναντ αμφισβητεί τη μέθοδο του Σκωτσέζου να ανακοινώνει την εντεκάδα λίγη ώρα πριν τα ματς γιατί προκαλεί εκνευρισμό στους παίκτες.

Στα άλλα παιχνίδια: Κρίσταλ Πάλας-Κάρντιφ 2-0, Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 4-1, Σάουθαμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-1, Γουέστ Μπρομ-Νόριτς 0-2, Στόουκ-Τσέλσι 3-2, Σάντερλαντ-Τότεναμ 1-2, Φούλαμ-Αστον Βίλα 2-0.

Η βαθμολογία: Αρσεναλ 35, Λίβερπουλ και Τσέλσι 30.