Η ρέντα της Εθνικής ομάδας συνεχίστηκε και στο παραθαλάσσιο θέρετρο Κόστα ντο Σαουίπε της Μπαΐα, όπου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Ελλάδα απέφυγε τα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και θα αντιμετωπίσει για τον Γ’ όμιλο την ανερχόμενη Κολομβία του σουπερστάρ Ρανταμέλ Φαλκάο, την κορυφαία αφρικανική ποδοσφαιρική δύναμη των τελευταίων ετών Ακτή του Ελεφαντοστού των Ντιντιέ Ντρογκμπά και Γιάγια Τουρέ και την πάντοτε υπολογίσιμη και αεικίνητη Ιαπωνία του Κεϊσούκε Χόντα.

Ακόμη και ο συνήθως φειδωλός και συγκρατημένος στις τοποθετήσεις του ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, χαμογέλασε στο άκουσμα των τριών προσεχών αντιπάλων της Γαλανόλευκης. «Είμαι ευχαριστημένος με την κλήρωση της Ελλάδας. Υπάρχουν σαφώς και πιο δύσκολες ομάδες απ’ αυτές με τις οποίες κληρωθήκαμε. Οπότε δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος», δήλωσε ο πορτογάλος προπονητής, ο οποίος μετά το Euro 2012 θα οδηγήσει την Εθνική μας και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (το τρίτο συνολικά της Ελλάδας μετά το εφιαλτικό 1994 στις ΗΠΑ και το αξιοπρεπές 2010 στη Νότια Αφρική) με στόχο «την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης». Ο 59χρονος προπονητής πάντως έχρισε ως φαβορί στον όμιλο την Κολομβία, δίνοντας «ένα μικρό προβάδισμα σε ποσοστό 55% έναντι των υπολοίπων που βρίσκονται στο 45%».

Μολονότι, η Εθνική μας έχει μπροστά της ένα μυστηριώδες αλλά γοητευτικό ταξίδι στο… άγνωστο αντιμετωπίζοντας ομάδες με διαφορετικό ποδοσφαιρικό στυλ απ’ αυτό που έχει καθιερώσει την Ελλάδα ως μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου κατά την τελευταία δεκαετία, η δυναμικότητα και των τριών αντιπάλων και κυρίως το γεγονός ότι δεν διαθέτουν «βαριά φανέλα» ανάλογη με χώρες όπως η Βραζιλία, η Γερμανία, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Ισπανία κ.ά., δίνει το δικαίωμα στη Γαλανόλευκη για όνειρα πρόκρισης στην επόμενη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Εμείς είμαστε ένα ανοιχτό βιβλίο και οι αντίπαλοί μας ξέρουν τι περιμένουν στο γήπεδο», δήλωσε ο εμβληματικός αρχηγός της Ελλάδας Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «βρισκόμαστε σε έναν ισορροπημένο όμιλο, όπου όλοι μπορούν να κόψουν βαθμούς από όλους», ενώ ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Τάκης Φύσσας σχολίασε: «Πέσαμε σε ένα γκρουπ με ομάδες που παίζουν τρία διαφορετικά στυλ ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές σχολές».

Η Εθνική θα ριχτεί στη μάχη του Μουντιάλ στις 14 Ιουνίου (19.00) στο Μπέλο Οριζόντε όπου θα αντιμετωπίσει την Κολομβία, ενώ ακολούθως θα αναμετρηθεί τα ξημερώματα (01.00) της 20ής Ιουνίου με την Ιαπωνία στη Νατάλ και στις 24 του μήνα (23.00) θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με αντίπαλο την Ακτή του Ελεφαντοστού.