Τα ραδιοφωνικά «Φώτα της πόλης», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, θα «ανάψουν» ξανά, δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, στον Βήμα FM και στους 99,5 Μεγάκυκλους (MHz).

Από τη συχνότητα του Βήμα FM στις δύο πρώτες εκπομπές (Σάββατο και Κυριακή) ο Μίκης Θεοδωράκης (αναγορεύθηκε επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών την Τρίτη που μας πέρασε) θα μιλήσει για τους μύθους και την όπερα. Ο διακόπτης για να βγουν στον αέρα τα «Φώτα της Πόλης» θα γυρίσει αύριο Σάββατο στις 10.54 (και σε δεύτερη μετάδοση στις 16.54).

Το επόμενο Σαββατοκύριακο η διάσημη χορεύτρια Σιλβί Γκιλέμ (φωτογραφία) θα μοιραστεί με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη την εμπειρία της σκηνής και τη σχέση της με τον χρόνο. Η Σιλβί Γκιλέμ από τις 19 έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δύο εντελώς διαφορετικά έργα: το κλασικό «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» με τα μπαλέτα του Τόκιο και το αριστουργηματικό «Sacred Monsters» («Ιερά τέρατα») με τον περίφημο Ακραμ Καν.

Για την κυκλική μορφή των πραγμάτων και τη νέα εποχή θα μιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.