Διαβεβαιώσεις για την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασώσει τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, αλλά και αιχμές για την οικονομική διαχείριση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από προκατόχους του, περιέλαβε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2014, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχουμε πάρει επάνω μας τη διάσωση – στο μέτρο του δυνατού – των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της ΕΛΒΟ. Θα εξαντλήσουμε για το σκοπό αυτό κάθε περιθώριο, καθ’ όλο το διάστημα που θα ακολουθήσει, για την εξυγίανσή τους» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε πως τα προβλήματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, πρέπει να αντιμετωπιστούν με κατάλληλες πολιτικές, ώστε να πάψει αυτή να είναι ζημιογόνος. Κάτι τέτοιο ωστόσο, απαιτεί «νέο προσανατολισμό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, άμεσο εκσυγχρονισμό και ολική αναδιάρθρωση».

«Η στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας, όχι μόνον για την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και για την ενίσχυση και τη διάχυση της εγχώριας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας» παρατήρησε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του υπουργείου Αμυνας, ο υπουργός σημείωσε πως οι πιστώσεις του σε σχέση με το έτος 2009 είναι μειωμένες κατά 52,88% – με τις πιστώσεις για τις αποδοχές ωστόσο, να έχουν μειωθεί μονάχα κατά 0,82% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2013. «Αν τα καταφέρνουμε σήμερα με τον μισό προϋπολογισμό, αναλογιστείτε τι γινόταν στο υπουργείο στη δεκαετία που πέρασε» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.