Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον αριθμό των στρατιωτών που έχει στείλει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Αυτό ανακοίνωσε ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά τον θάνατο, μέσα σε λίγες ώρες, εκατό ανθρώπων εξαιτίας των μαχών που είναι σε εξέλιξη στη χώρα. 

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει περιέλθει ουσιαστικά σε εσωτερικό χάος από τη στιγμή που οι μουσουλμάνοι - κατά κύριο λόγο - αντάρτες Σελέκα ανέτρεψαν τον Πρόεδρο Φρανσουά Μποζίζε τον περασμένο Μάρτιο. 

Πρόκειται για μία εμφύλια διαμάχη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που είναι σε εξέλιξη από τότε.

Η Γαλλία έχει στείλει στρατιώτες της- αφού η χώρα είναι πρώην αποικία της - υπό τη σκέπη σχετικού ψηφίσματος του ΟΗΕ, λόγω του κινδύνου απόλυτης κατάρρευσης του κρατικού μηχανισμού της χώρας.

«Το γαλλικό άγημα θα ενισχυθεί με περισσότερους στρατιώτες μέσα σε λίγες ώρες», είπε ο Πρόεδρος Ολάντ. «Έχω αποφασίσει να δράσω άμεσα» συμπλήρωσε. 

Νωρίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε να επιτρέψει γαλλικά στρατεύματα να ενταχθούν σε μια αφρικανική ειρηνευτική δύναμη στη χώρα.

Η πρωτεύουσα της χώρας δέχθηκε επίθεση από στρατιωτικούς, πιστούς στον πρώην Πρόεδρο της χώρας Μποζίζε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Εκατό άνθρωποι πέθαναν μέσα στην ημέρα, ενώ - εάν και υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα - ακόμα και αργά το βράδυ ακούγονταν πυροβολισμοί.      

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από