Αποφασιστικής σημασίας κρίνονται οι γενικές συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Πέμπτη, καθώς κατά την πολύωρη συνάντηση εκπροσωπών της ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, το βράδυ της Τετάρτης, δεν υπήρξε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε στους διοικητικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς με την κινητικότητα θα εξασφαλίσουν άλλες θέσεις στις πανεπιστημιακές δομές. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, όπως ανέφεραν δεν έλαβαν από τον υπουργό τις εγγυήσεις που ζήτησαν.

Στη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας απηύθυνε μία ακόμα έκκληση προς τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου Αθηνών να ανοίξουν το Ίδρυμα για να μην χαθεί το εξάμηνο.

«Δημοσιοποίησα συγκεκριμένες προτάσεις, έκανα εξαντλητικό διάλογο και κάλεσα τις Πρυτανικές αρχές και τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων να υλοποιήσουμε σχέδια ενδοϊδρυματικής και διαϊδρυματικής κινητικότητας για τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Και σημείωσε: «Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα».