Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Βασίλης Τσολακίδης τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2013, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στο δίζυγο, στο 20ο διεθνές κύπελλο ενόργανης γυμναστικής «Μιχαήλ Βορονίν» της Μόσχας.

Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε στον τελικό του δίζυγου με 15,700 βαθμούς, εκτελώντας άριστα το πρόγραμμά του, που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,50. Στον προκριματικό της Τρίτης, ο 34χρονος πρωταθλητής είχε συγκεντρώσει 15,100 β. και είχε προκριθεί ως δεύτερος, πίσω από τον Ρώσο Βασίλι Μιχαλίτσιν (15,200 β.).

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ο τελευταίος μας αγώνας για το 2013 πήγε πάρα πολύ καλά. Φάνηκε ξανά η δουλειά που είχε κάνει ο Βασίλης από το καλοκαίρι, όταν ετοίμασε το νέο πρόγραμμά του πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχει βάλει πολύ καλές βάσεις και ουσιαστικά έχει έτοιμο πρόγραμμα και για την επόμενη χρονιά. Από εδώ και πέρα προσθέτουμε, όποτε χρειάζεται, κάποιες συμπληρωματικές ασκήσεις, για να το κάνουμε ακόμα πιο δυνατό», τόνισε ο προπονητής του Τσολακίδη, Αλέκος Ιωακειμίδης.