Δεν προκύπτει κανένας απολύτως λόγος που να δικαιολογεί παραπομπή του Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, και άρα δεν δικαιολογείται να τεθεί και σε αργία, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη.

Νωρίτερα, σε συγκέντρωση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου, ο κ. Πελεγρίνης είχε αποκαλέσει «πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο» το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ.

«Αισθάνομαι δέος για την απεργία των υπάλληλων μας, δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους» δήλωσε ο κ. Πελεγρίνης. «Εγώ δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι υπερήφανος για σας» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Ο Πρύτανης κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για «αυταρχισμό» λέγοντας ότι προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του κάνοντας περισσότερα λάθη, και πρόσθεσε: «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, από ένα πανεπιστήμιο που να έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού, αναμένεται να λάβουν την Τετάρτη αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.