Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της ήττα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η Μπιλμπάο με γκολ του Ικερ Μουνιαίν στο 70′ νίκησε 1-0 την ομάδα του «Τάτα» Μαρτίνο, στην 15η αγωνιστική. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την Μπαρτσελόνα. Θυμίζουμε, ότι την περασμένη Τρίτη, ηττήθηκε στο Αμστερνταμ από τον Αγιαξ (2-1) σε αγώνα για τη φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο πρώτο μέρος το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, χωρίς όμως να δημιουργηθούν σπουδαίες φάσεις στις δύο εστίες. Στο δεύτερο μέρος, η Μπιλμπάο θα μπορούσε να είχε μείνει με δέκα παίκτες στο 57′, αν ο διαιτητής Μαρτίνεθ έδειχνε κόκκινη (και όχι κίτρινη) κάρτα στον Ιτουράσπε,ο οποίος ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή τον Νεϊμάρ. Ο Ιτουράσπε, ήταν τελευταίος παίκτης.

Στο 70′ ο Μουνιαίν ύστερα από σέντρα του Σουσαέτα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίντο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα είχε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Τοκέρο. Η Μπαρτσελόνα πάντως δεν κατάφερε να αντιδράσει έως το τέλος του ματς.

Αλλα αποτελέσματα την Κυριακή: Μπέτις-Βαγιεκάνο 2-2, Γρανάδα-Σεβίλλη 1-2, Βαλένθια-Οσασούνα 3-0. Στη βαθμολογία, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν από 40 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Ρεάλ με 37.