Για πολιτικές σκοπιμότητες, εν όψει των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, κατηγορεί τον δήμαρχο Νάουσας Αναστάσιο Καραμπατζό ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι η τρίτη δόση, από τις τέσσερις που καταβάλλονται, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία της περιοχής «μόλις τώρα εγκρίθηκε».

Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε επιστολή την Πέμπτη στον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο με την οποία του ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του δημάρχου Νάουσας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τα κονδύλια που έλαβε ο δήμος από το υπουργείο Εσωτερικών για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολικών μονάδων.

Ο κ. Μιχελάκης τονίζει ότι η τρίτη δόση στην οποία αναφέρεται ο δήμαρχος έχει εγκριθεί από τις 29 Αυγούστου. Στις 20 Νοεμβρίου, όπως σημειώνει, εγκρίθηκε η τέταρτη δόση. Γι’ αυτό ζητεί τη διερεύνηση πιθανότητας ευθυνών στον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης των κονδυλίων που διατέθηκαν στον Δήμο Νάουσας, «έτσι ώστε να σταματήσει από κάποιους η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στους συμπολίτες μας με μόνο στόχο την προσωπική τους προβολή εν όψει βέβαια των δημοτικών εκλογών».

Από την πλευρά του ο κ. Καραμπατζός υπερασπίζεται τη στάση του σημειώνοντας παράλληλα ότι η έκτακτη επιχορήγηση των 8 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης της χώρας είναι θετική εξέλιξη.

Στην απάντησή του σχετικά με το θέμα επισημαίνει ότι το ποσό των 78.000 ευρώ για τα 54 σχολεία του Δήμου Νάουσας που έφτασε στις 21 Νοεμβρίου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου. Υπογραμμίζει ότι, αφού εγκριθεί το σχετικό ένταλμα από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα αποδοθεί από τις Σχολικές Επιτροπές στα σχολεία το ποσό που, όπως σημειώνει, στην πράξη κατανέμει περίπου 1.440 ευρώ για κάθε σχολείο ή 480 ευρώ τον μήνα, ποσό ελάχιστο σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Επιμένει μάλιστα ότι είναι η τρίτη και όχι η τέταρτη δόση, όπως λέγεται, γιατί, όπως είναι γνωστό σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Νάουσας, η πρώτη δόση του 2013 ήταν η τέταρτη δόση του 2012. Δηλαδή, για το 2013 οφείλεται ακόμη μία δόση στον Δήμο Νάουσας και καλεί τον υπουργό να δώσει απάντηση γι’ αυτή την παρακρατημένη δόση.

Προσθέτει, δε, απαντώντας στον Γιάννη Μιχελάκη: «Στα όσα λέγονται και γράφονται για δήθεν εκμετάλλευση από τον δήμαρχο του προβλήματος με σκοπό την προσωπική προβολή εν όψει των δημοτικών εκλογών την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που ζουν το πρόβλημα έλλειψης χρημάτων για τη θέρμανση και τη λειτουργία των σχολείων. Τα χρήματα είναι πολύ λίγα. Αυτή είναι η αλήθεια».