Συνεχίζονται και σήμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, οι έρευνες για τον καθηγητή Αγγλικών η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής. Οι έρευνες, τόσο στην κοίτη του χειμάρρου, όσο και στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, συνεχίζονται από όλες τις υπηρεσίες για τον 53χρονο.

Για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν, υπήρξε τη Δευτέρα παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Από σήμερα επίσης, ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Ξεκίνησαν, με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες των σωστικών

συνεργείων για τον εντοπισμό του 50χρονου καθηγητή Αγγλικών που

παρασύρθηκε την Παρασκευή από τα ορμητικά νερά χειμάρου στην Κρεμαστή

της Ρόδου.

Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, εθελοντές, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma με δέκα άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και καταδρομείς.

Ο 50χρονος επέβαινε σε όχημα, που παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρου, μαζί με δύο συναδέλφους του. Η 27χρονη εκπαιδευτικός που ήταν μαζί του εντοπίστηκε νεκρή το Σάββατο στην κοίτη του ποταμού στην Κρεμαστή, ενώ ο τρίτος εκπαιδευτικός που βρισκόταν στο αυτοκίνητο κατάφερε να σωθεί.

Νεκρός εντοπίστηκε την Κυριακή ο δεύτερος αγνοούμενος. Πρόκειται για τον 67χρονο, σύζυγο της 54χρονης γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή μεταξύ Παστίδας και Κρεμαστής.

Οι κάτοικοι του νησιού θρηνούν για τα τρία θύματα και

προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες καταστροφές που άφησε πίσω

της η θεομηνία. Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι νέα έντονα καιρικά φαινόμενα

θα πλήξουν τη Ρόδο από σήμερα, Δευτέρα.

Ο απολογισμός

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή, την Κυριακή συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο με στόχο έναν πρώτο απολογισμό των ζημιών. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τόνισε ότι προέχουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Για το σκοπό αυτό θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη.

Όπως προκύπτει από τον απολογισμό που παρουσιάστηκε, 30 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ανυπολόγιστες ζημιές υπέστησαν πάνω από 300 σπίτια και 100 επιχειρήσεις μόνο στην κοινότητα Ιαλυσού, ενώ περίπου 150 αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

Κλειστά σχολεία

Όπως αποφασίστηκε τη Δευτέρα στη σύσκεψη, σήμερα Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο.