Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ομοσπονδίας τους συζητείται την Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Την ίδια ώρα, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ενώ ένα τμήμα της πήγε στην Ευελπίδων.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την Τετάρτη, το υπουργείο Παιδείας είχε καταθέσει σειρά προσφυγών κατά όλων των ομοσπονδιών του χώρου που έχουν προκηρύξει τις απεργίες για την διαθεσιμότητα.

Η αγωγή συζητείται σήμερα, ενώ στην διάρκεια της ημέρας, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, αναμένονται και οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ με τους υπαλλήλους των ΑΕΙ που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Από την πλευρά του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένεται σήμερα η έκδοση ανακοίνωσης που θα αναφέρει ότι οι αποδοχές τους θα περικοπούν κανονικά την περίοδο της απεργίας τους.

Ο πρύτανης του Ιδρύματος θα καλέσει τελικά ξανά αύριο Παρασκευή τα μέλη της Συγκλήτου που έχουν θέσει στα χέρια του τις παραιτήσεις τους, για να συζητήσουν εκ νέου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.