Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και τον προπονητή της Φερνάντο Σάντος, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη λήξη του δεύτερου μπαράζ με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι που έστειλε την Ελλάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014, για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

-Από την πλευρά τους οι κυβερνητικοί αρμόδιοι για τον Αθλητισμό, δηλαδή ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Παναγιωτόπουλος: «Το ελπίσαμε. Το πιστέψαμε. Το προσπαθήσαμε, το πετύχαμε! Η θριαμβευτική μας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, είναι κάτι που κάθε Ελληνας αξίζει σήμερα να γιορτάσει. Γιατί δείχνει ότι οι διεθνείς διακρίσεις τής Εθνικής μας ομάδας, ήδη από το Euro του 2004, δεν είναι συμπτωματικές. Ότι η πορεία της είναι συστηματική, ανοδική και γι’ αυτό βγαίνει μπροστά, γι’ αυτό ταξιδεύει όλο και πιο μακριά. Αλλά και γιατί αυτή η πορεία συμβαδίζει με τις γενικότερες προσδοκίες της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι εύκολη. Ομως με σύστημα, ενότητα και σκληρή προσπάθεια θα είναι επίσης νικηφόρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που στέκονται δίπλα στην Εθνική μας. Θέλω να συγχαρώ τους διεθνείς μας ποδοσφαιριστές, τον ομοσπονδιακό προπονητή, την ΕΠΟ, όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους επόμενους αγώνες. Με τη νίκη και στη Βραζιλία!».

Ανδριανός: «Η θριαμβευτική πρόκριση της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι πρώτα απ’ όλα μια πολύτιμη αφορμή χαράς για κάθε Έλληνα φίλαθλο σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα και την κοινωνία μας.

Και βεβαίως, είναι μια ακόμη απτή απόδειξη ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παρόν και μέλλον, έχει ταλαντούχους παίκτες, ποιότητα και διάρκεια. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, σε ολόκληρη την αποστολή. Όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε στην Εθνική κάθε επιτυχία στα γήπεδα της Βραζιλίας».