Στο μπαράζ δηλώσεων περί εισόδου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, γεγονός που η ίδια η Δημοκρατική Αριστερά αντιμετωπίζει με ψυχρότητα, αναφέρθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν έδιωξε κανείς την ΔΗΜΑΡ, μόνη της έφυγε» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύθηκε ότι η πρώτη κατοικία όσων έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν, έχουν υποστεί δραματική μείωση των εισοδημάτων τους ή είναι άνεργοι θα προστατευθεί.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει οριζόντια μέτρα, αλλά θα εμμείνει στις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Για πρώτη φορά διαβουλευόμαστε χωρις να έχουμε την πλάτη στον τοίχο, διότι δεν είμαστε με την πίεση ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Είναι βασικό να ανακτήσουμε τον έλεγχο της οικονομίας και να μην δημιουργούμε νέα χρέη» συνέχισε.

Αναφερόμενος στο φόρο ακινήτων για τον οποίο υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις, τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 0,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μόνη που δίνει σταθερά προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, και το προβάδισμα αυτό συρρικώνεται.

Αντίθετα, όπως είπε, η ΝΔ παρουσιάζει σταθερή άνοδο. Έδωσε έμφαση στο μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο θα καθορίσει τα πράγματα.

«Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι της θητείας μας και ακόμα δεν έχουν γίνει χειροπιαστά τα αποτελέσματα της πολιτική μας» κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από