Συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης «κοινά αποδεκτής λύσης» για το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να γίνει δυνατή η ψήφιση της σχετικής ρύθμισης από τη Βουλή.

Νωρίτερα την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τους Γ. Κουτσούκο και Α. Μακρυπίδη συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΝΔ ώστε να αναζητηθεί κοινά αποδεκτή λύση και σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη «διεξήχθη μια ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενο των αναγκαίων αλλαγών», η οποία και θα συνεχισθεί.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Νίκος Καραβίτης.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν προειδοποιήσει για την καταψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου σε περίπτωση που δεν υπάρξουν βελτιώσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε επίσης η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ψήφιση διατάξεων με στόχο τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την επίλυση προβλημάτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε την απόφασή της για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ώστε να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο.

»Το τελικό σχέδιο θα τεθεί υπόψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση για τη στάση που θα τηρήσει το Κίνημα κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου».