Να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τον δυισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη – με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας, που προκάλεσαν αντιδράσεις στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος – επιχείρησε τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Τέξας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνησυνάδουν με τις θέσεις που έχουν εκφραστεί στο συνέδριο του κόμματος.

«Είχαμε δημοκρατία στο 4% και έχουμε και τώρα, που είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν είμαστε κυβέρνηση» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε: Από εκεί και πέρα, ο κ. Τσίπρας είπε αυτά που υποστηρίζει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και μία μειοψηφία που δεν τα υποστηρίζει.Δεν υπάρχει διολίσθηση. Κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων (του συνεδρίου) μας. Η ουσία των θέσεων έχει εκφραστεί πάρα πολλές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει θέσει ποτέ επιλογή εθελοντικής εξόδου από την ευρωζώνη. Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πρότασή του δεν έχει προοπτική την έξοδο από την ευρωζώνη και δεν επιλέγει με την πρότασή του να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Αυτό είναι σαφές και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό που ελέχθη στις ΗΠΑ» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ηγείται μιας παράταξης εντός του ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε τον Τσίπρα για τις δηλώσεις τουστο Ωστιν του Τέξας.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Παναγιώτης Λαφαζάνης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015: «Νομίζω ότι το θέμα αυτό δεν είναι στον ορίζοντα της σκέψης μας και της πολιτικής μας στόχευσης. Να είναι η κυβέρνηση δηλαδή μέχρι το 2015. Αλίμονο… Εμείς θέλουμε να επισπεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και να δημιουργήσουμε μία πορεία ανατροπής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εμείς, δεν θα κάνουμε τίποτα που θα παρατείνει το βίο αυτής της κυβέρνησης. Σε καμία περίπτωση. Και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει η κυβέρνηση έως εκείνη την περίοδο. Θα είναι ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις και ελπίζω γρήγορες» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος πάντως κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος την ώρα της συζήτησης της πρότασης μομφής ήταν υποτονική, μίλησε για «θετική λαϊκή παρουσία», διαψεύδοντας και τα όσα είχε πει από την ίδια συχνότητα λίγο νωρίτερα τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση «δεν ήταν όσο μεγάλη θέλαμε».

«Είχαμε μία πολύ θετική λαϊκή παρουσία, η οποία δεν είχε καμία σχέση με την τρομοκρατία που επέβαλαν στην αίθουσα της Βουλής και έλεγαν ότι θα γίνει μια συγκέντρωση για να καταληφθεί περίπου η Βουλή και οι βουλευτές…» τόνισε ο Λαφαζάνης και απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους είπε: «Δεν τα ακούσατε μέσα στη Βουλή που τα έλεγαν; Ακόμη και ο πρωθυπουργός το είπε στην ομιλία του, ότι η συγκέντρωση έγινε για να πιεστούν οι βουλευτές και να ψηφίσουν»…