«Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και να μπούμε σε ένα νέο Μνημόνιο, που θα περιέχει πρόσθετα μέτρα αυστηρής λιτότητας που εμποδίζουν την ανάπτυξη», αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, για τον προϋπολογισμό του 2014.

«Όταν το Μάιο του 2010, η τότε κυβέρνηση υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο με την τρόικα, το ΕΒΕΑ είχε επισημάνει ότι η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που μας επέβαλαν οι δανειστές ήταν άδικη και αναποτελεσματική.

Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και να μπούμε σε ένα νέο Μνημόνιο, που θα περιέχει πρόσθετα μέτρα αυστηρής λιτότητας που εμποδίζουν την ανάπτυξη. Σήμερα, η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και οι εταίροι μας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μόνο με στοχευόμενες κάθετες παρεμβάσεις – και όχι με νέα οριζόντια μέτρα - θα μπορέσει εν τέλει η Ελλάδα να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά» είπε ο κ. Μίχαλος.

Μάλιστα χαρακτήρισε τις τελευταίες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας « καταστροφικές», με άμεσο αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα.

«Αυτοί ευθύνονται για την αδυναμία χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι δημόσιες τοποθετήσεις τους μεγεθύνουν το λεγόμενο country risk και δυσκολεύουν τις επιχειρηματικές συναλλαγές με το εξωτερικό» ,υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει μια σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές, προτάσσοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόικα, αλλά και τις θετικές εξελίξεις που αναμφίβολα σημειώνονται στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από