Ενας μικροπωλητής στη Νέα Υόρκη πωλούσε πρωτότυπα έργα του διάσημου καλλιτέχνη δρόμου Μπάνκσι σε καμβά, αξίας έως και 20.000 δολαρίων έναντι 60 δολαρίων.

Ο ηλικιωμένος πωλητής τους, που έστησε έναν πάγκο με τα έργα σε δρόμο της πόλης, δεν διευκρίνιζε ότι τα έργα είναι πρωτότυπα κι έτσι ελάχιστοι περαστικοί τα αγόρασαν. Τα έσοδα του μικροπωλητή στο τέλος της ημέρας ήταν 420 δολάρια.

Σύμφωνα με το BBC, την επόμενη ημέρα, ο ίδιος Μπάνκσι, η ταυτότητα του οποίου παραμένει μυστική, φανέρωσε στο προσωπικό του site ότι τα έργα αυτά ήταν αυθεντικά και ότι η πώλησή τους με αυτόν τον τρόπο είναι μέρος της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, η οποία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Μέσα σε αυτόν τον μήνα, κάθε μέρα, ο καλλιτέχνης θα πραγματοποιεί μία διαφορετική δράση στους δρόμους της πόλης.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο site του, εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος κύριος –άγνωστο αν είναι ο ίδιος ο Μπάνκσι ή συνεργάτης του- που κάνει την πρώτη πώλησή του το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Στο τέλος του βίντεο υπάρχει η διευκρίνιση «Ο πάγκος δεν θα βρίσκεται εκεί άλλη μέρα».