Η ανακύκλωση μπορεί να παρουσιάζεται σαν ένα σχετικά πρόσφατο, ιστορικά, φαινόμενο, αλλά οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ότι οι προϊστορικοί πρόγονοί μας όχι μόνο την είχαν ανακαλύψει αλλά ήταν και πολύ πιο... προχωρημένοι από τους σύγχρονους ανθρώπους στην εφαρμογή της.

Σύμφωνα με ιστορικές αποδείξεις, τα ανακυκλωμένα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή ήταν συντριπτικά περισσότερα αναλογικά με τη σημερινή ζωή - για παράδειγμα σπασμένα εργαλεία από πυριτόλιθο ή οστά ζώων αποτελούσαν την πρώτη ύλη για τη δημιουργία νέων οικιακών σκευών.

Ολα αυτά αναφέρθηκαν σε ένα συνέδριο που ονομάζεται «Η προέλευση της ανακύκλωσης» και έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Τελ Αβίβ.

Συγκέντρωσε περίπου 50 επιστήμονες από 10 χώρες για να συζητήσουν το αρχαίο φαινόμενο της ανακύκλωσης.

Οι αρχαιολόγοι έκαναν λόγο για ανακαλύψεις που αποδεικνύουν τη χρήση ανακυκλωμένων εργαλείων σε περιοχές στην Ισπανία, τη βόρεια Αφρική, την Ιταλία και το Ισραήλ ακόμα και πριν από 1.300.000 χρόνια. Ο Homo erectus και οι Νεάντερταλ χρησιμοποιούσαν ανακυκλωμένα εργαλεία -ήταν η  στρατηγική της επιβίωσής τους.

«Γιατί κάνουμε ανακύκλωση πλαστικών; Για την εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών. Με τον ίδιο τρόπο, αν χρησιμοποιήσεις έναν ανακυκλωμένο πυριτόλιθο, δεν πρέπει να πας όλη τη διαδρομή μέχρι το λατομείο, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις πρώτη ύλη, δεν επιβαρύνεις τον χώρο σου δημιουργώντας περισσότερα σκουπίδια» δήλωσε ο Αβί Γκοβέρ, αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, στο Associated Press .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από